понеділок, 16 травня 2016 р.

Упродовж розмови про "Книгоманію 2016"

Упродовж розмови про конкурс дитячого читання «Книгоманія» хочемо більше познайомити з переможцями обласного етапу, як власне читачами, їхніми літературними уподобаннями, завдяки «Топ 5 книг від переможців обласного етапу «Книгоманії», що складені на прохання ГО «Форум видавців» Софією і Денисом.
Отже, шестикласнику Кушніренко Денису подобається читати пригодницькі і фантастичні твори. Тому серед його улюблених – О.Волков «Волшебник Изумрудного Города», В.Нестайко «Тореадори з Васюківки», Г. Троєпольський «Белый Бим черное ухо». На першому місці – «Гарри Поттер» (усі книги) Дж. Роулинг. Цю книжку або ж фільм знають, майже, усі. Тому краще почитаємо розповідь Дениса про книгу О.Макганн «Магическое Перо», яка у його списку на 2 місці: «Книга рассказывает о незабываемом мире полном приключений и тайн. Главные герои книги Тайя и Локрин из гордого и независимого племени – мьюнане. Каждый представитель этого племени может трансформировать свое тело как только захочет. Будто из пластилина, он может слепить из собственной плоти крылья, чтобы летать, как птица, или плавники, чтобы плавать в воде, как дельфин. Тайя и Локрин – брат и сестра. Они становятся невольными похитителями ученого-ботаника Шешила Хруча. Ученый-ботаник работает над сверхсекретным проектом «Урожайный Прилив», но он даже и не догадывается, что цель данного проекта – создание оружия огромной разрушительной мощи. Этот проект принадлежит норанскому правителю для завоевания целых народов. А Тайя и Локрин пытаются ему помешать».  
Інші уподобання має семикласниця Софія Конюшенко:  «…Хотіла би представити вам топ-п’ять моїх улюблених книжок, причому, завдяки деяким з них я зважилася та взяла участь у конкурсі «Читач року 2016». Тож, ось мої топ-п’ять.
 На п’ятому місці книжка  «Гармидер у школі» Джеремі Стронга.  Сюжет розповідає про вчительку на заміну, яка вміла зацікавити учнів будь-яким предметом, проте, це мало досить-таки катастрофічні наслідки для власне, самої школи. Це просто чудова комедія – дотепна і трохи повчальна. …Четверте місце посідає «Три твої імені» Діни Сабітової, реалістична, трішки сумна і водночас сповнена оптимізму книжка. Я люблю твори про життя, а воно буває, як лотерея.  
… «бронзу» отримує трилогія Володимира Рутківського про двох друзів та їхніх чотирилапих вихованців – вовків. Книжка – просто неймовірне поєднання елементів різних жанрів, і взагалі, я би назвала її містико-пригодницько-фантастично-детективним коктейлем, де правдиве переплелося з магічним, смішним і трішки страшнуватим. А ще цей роман чудово розвиває уяву, а отже, і письменницький талант. На другому місці – мій улюблений твір Барбари Космовської «Позолочена рибка», де злилися радість і страждання, кохання та ревнощі, співчуття та банальний людський егоїзм. А «золото» отримує книжка під назвою «Сім звичок високоефективних підлітків», на яку я натрапила випадково. Її автором є Шон Кові, веселий дядько, який встигає кататись на велосипеді, проводити багато часу зі своїми дітьми та ще й бути відомим письменником. …Не в останню чергу завдяки саме цій книжці, я зважилася взяти участь у такому важливому для мене конкурсі «Читач року 2016». І ось зараз я йду до мети, освоюючи сім звичок високоефективного підлітка, щоби забезпечити собі респектабельне майбутнє і популярність у школі, а поєднати це, як відомо, досить важко».

Ось такі захоплення, погляди на життя наших юних користувачів. Зацікавило? Нас, також.

Немає коментарів:

Дописати коментар