понеділок, 26 грудня 2016 р.

«Тріумф  ідей»  –  огляд  проектів  (5)

           Бібліотекар 1-ї категорії  бібліотеки-філії  №8  для дітей 
О.Дзигар та  методист Світловодської міської централізованої бібліотечної системи Н.Підгірна, запропонували проведення соціально-культурної акції загальноміського рівня бібліотусовка «Підлітки. Бібліотека. Рух  назустріч!». Мета – залучення до бібліотеки потенційно нових читачів, об’єднання навколо бібліотеки волонтерів, громадських організацій, що опікуються роботою з дітьми. В акції беруть участь юні читачі, активні обдаровані підлітки, мешканці міста – прихильники бібліотеки.
 Напередодні має відбутись рекламна кампанія «Всі дороги ведуть до бібліотеки», під час якої розміщуються: яскраві рекламні оголошення на тумбах міста, барвисті покажчики на перехрестях і вулицях, що ведуть до бібліотеки, малюються великі і маленькі сліди на тротуарній доріжці біля бібліотеки, волонтерами роздаються запрошення на захід і листівки «Стань читачем бібліотеки!». Бібліотекарями створюється колаж «Не пропусти! Час читати!», буклети «Висловлювання великих людей про читання» та рекомендаційний список літератури «Що читати юним», подаються прес-релізи до ЗМІ, запрошуються журналісти.
 До програми бібліотусовки входить багато різнопланових заходів. Наприклад, книжковий дощ  «ВООК-симпатія», бліцопитування «Підліток + книга», бібліотека під відкритим небом, бібліо-екскурс, свято поза стінами бібліотеки, хіп-хоп-вечірка, флешмоб «Читаємо по черзі», читацький слем (збір відгуків і пропозицій в підтримку читання), «Агентство обліку потенційних читачів», поетичний  майданчик, модне дефіле «Топ-10 книг, які варто прочитати кожній дитині», бліц-виставка дружніх шаржів на учасників, книжковий десант: за вказаними координатами знайди книгу.
В оформленні бібліотеки під відкритим небом передбачено зони: міні-читальна зала з виставкою книжкових новинок «Книжка вийшла погуляти»; ігрова – з майстер-класом «Дай книзі життя»; підтримка читання «Я за читання!», де кожен бажаючий прикріплює кольорову стрічку на дереві; фотовиставка про читаючих людей; музично-поетичний і танцювальний майданчики.



Немає коментарів:

Дописати коментар