вівторок, 27 грудня 2016 р.

«Тріумф  ідей»  –  проекти – переможці  (2 місце)

    Ідея «Автобус дитячих мрій «Радість на колесах» колег з Олександрівської РДБ спрямована на просування читання поза межами бібліотеки та залучення нових користувачів – дітей з віддалених сіл Триліси, Нова Осота, Китайгород, яких підвозять до базових шкіл селища Олександрівка шкільними автобусами, а це – 65 учнів. Попередньо, бібліотекарі провели у трьох школах райцентру міні-анкетування «Пропозиції бібліотеці». Аналіз відповідей показав, що 18% опитаних – це сільські діти, які не можуть відвідувати бібліотеку через брак часу, коли вони знаходяться в Олексанрівці. Тому працівниками РДБ вирішено було розробити проект за допомогою якого немісцевим школярам донести цікаву і необхідну бібліотечну інформацію.
Проектом передбачено створити на сайті сторінку «Від центру до окраїн» та віртуальне довідкове бюро, службу інформаційного комфорту «До країни інформації – шкільним автобусом». Серед запланованих заходів для школярів: бібліодесант «Читаємо книгу в дорозі» («пункт видачі книг»);  акція «Ми читаємо вголос скрізь і в будь-який час» («живе читання»);  автобусний кінозал «Мульті-пульті – чудова країна»; колоритмічна шкала «Читацька гамма смаку» («найкращий читач автобусу») тощо.
Партнери проекту – місцевий районний відділ освіти, з дозволу якого здійснюватиметься обслуговування школярів, їх участь у дозвіллєвих заходах влітку та реклама бібліотечно-інформаційних послуг під час руху автобусу. А також, волонтер, за допомогою якого буде здійснюватись технічне забезпечення. Фінансування проведення масових заходів взяли на себе приватний підприємець та підприємство «ПАТ 2-ге імені Петровського».



Немає коментарів:

Дописати коментар