вівторок, 23 січня 2024 р.

Благовіщенська  МБД   у  2023  році                 

 Міська бібліотеки для дітей КЗ «Благовіщенська міська публічна бібліотека» приділяла увагу відзначенню державних подій, організовуючи такі заходи, як: патріотичнігодина та вікторина «Революція гідності – сторінки мужності», «Є така держава – Україна!»; конкурси «Наші свята», «Українські факти», «Символи України»; книжково-ілюстративні виставки «Україна – територія Гідності та Свободи», «Шляхами української державності, «Лунає над світом Чорнобиля дзвін», «Світоч української душі», у рамках Шевченківського тижня, біля якої відбулись голосні читання віршів поета та вікторина «Чи знаєш ти Шевченка?» та інші.

У звітному році бібліотека отримала 93 прим. нових документів за рахунок бюджетних коштів та благодійників. Серед них – казки, твори українських письменників та переклади творів зарубіжних авторів, енциклопедії із серій «Світ навколо нас», «Казки про почуття та емоції» тощо. З метою популяризації новинок та найкращих видань із бібліотечного фонду проводилась низка заходів серед вихованців дитячого садка, учнів ліцеїв «Лідер» та «Інтелект». Серед таких заходів: презентації книжкових новинок та серій «Пізнаємо світ разом», «Сучасна дитяча проза»; книжкова виставка «Увага! На горизонті нові літературні об’єкти»; подорожі сторінками улюблених книжок; обговорення казок В. Сухомлинського; мандрівка до «Лісової школи» Вс. Нестайка з презентацією книг письменника; вікторина «Книга відкриває світ»; мовознавчий квест «Мова єднає всіх»; бібліотечний урок «Енциклопедії та словники – у навчанні помічники»; бесіда-презентація «Книги, які знають все»; літературна подорож «Книги читай – світ відкривай» про історію створення книги, представленням яскравих бібліотечних видань, розповідями дітей про улюблених літературних героїв тощо.

Реклама книги відбувалась й у літні дні. Читачі бібліотеки показували свою ерудованість, начитаність, кмітливість під час: години дитячого дозвілля «Літня мандрівка книголюбів»; літературних вікторин «У книги на гостинах», «Казковий ерудит», «У світі тварин»; інформаційного калейдоскопу «Стежками книжкового літа»; конкурсів та ігор «Малюємо літо», «Питання з секретом», «Швидко казку пригадай!»; віртуального зоопарку «Про тих, хто плаває, літає, нявчить і гавкає»; Дня казки «Хай в кожний дім приходить казка».

Залученню дітей до бібліотеки сприяли: оглядові екскурсії бібліотекою для нових читачів; бібліотечний вікенд «Бібліотека – територія знань і гарного настрою», де діти ознайомились з історією виникнення бібліотек та історією й сучасністю Благовіщенської міської бібліотеки для дітей; бібліозустріч «Я + Книга + Бібліотека»; акції «Читай-компанія мандрує регіоном» та «Я – БІБЛІОТЕКАР».

Користувачі були активними у різноманітних дитячих конкурсах, серед яких є читачки-фіналістки обласних турів Всеукраїнського конкурсу «Лідер читання» – С. Петухова та ІІ Всеукраїнського екологічного конкурсу дитячого малюнка «Майбутнє планети у наших руках» – В. Миколайчук.  

Робота бібліотеки висвітлювалась у мас-медіа: в районній газеті «Слово і час плюс» опубліковано 8 статей та 120 дописів і фото у фейсбук.

  
 
 

Немає коментарів:

Дописати коментар