пʼятницю, 19 лютого 2016 р.

Палітра заходів-2015 Новомиргородська МДБ

Новомиргородська МДБ розташована у маленькому приміщенні, в якому можуть ледь розміститися 10 користувачів, не має жодної одиниці копіювально-розмножувальної техніки та її фахівці завзято працюють зі своїми користувачами – вихованцями дитячих садків, учнями загальноосвітніх шкіл і школи-інтернату, у літніх оздоровчих центрах, у місцевому парку, на вулицях міста. Представляють дітям сучасні бібліотечні заходи різної тематики і форм, де завжди є місце книзі. Ось деякі з них.

 Атмосфера гостинності панувала серед гостей МДБ на фольклорній веселці «Багата хата пирогами», у підготовці і проведенні якої взяли участь користувачі-дівчата. Вони власноруч готували свої улюблені страви з української кухні, а потім розповідали про них і ділилися з присутніми рецептами. Народознавча розвідка «Писанкарство на Україні» допомогла відвідувачам чимало дізнатись про розвиток писанкарства та навчитись розрізняти роботи майстрів різних регіонів країни. Учасники народознавчої години «Калинонька – України донька» розповідали своїм одноліткам легенди, вірші та співали пісні про калину. Зацікавив усіх прихід на захід читачки бібліотеки та її мами в українських костюмах, які принесли коровай, спечений з нового врожаю. 
Влітку бібліотекарі обслуговували дітей з оздоровчих таборів та школи-інтернату з обмеженими слуховими можливостями у «Парку «Читайликів». Конкурс «Юні книголюби», казкове «Поле чудес», бліцтурнір «Розумники і розумниці», інтелектуальні ігри «Слабка ланка», «Пінг-понг», гра-сюрприз «Солодкий дощик», флеш-моб та різні вікторини дали можливість дітям цікаво і змістовно проводити дозвілля з книгою.
Заслуговує на увагу робота дитячої літературної студії «Обрій», що функціонує при МДБ досить давно. Тут юні обдарування й минулоріч вдосконалювали свої письменницькі здібності. З цією метою на засідання студії запрошувались члени літературно-мистецького об’єднання «Вись», які давали професійні поради та допомагали видавати літературні твори юних, що заслуговують на увагу читачів. У червні пройшов конкурс серед студійців на краще написання власної казки, переможницею якого стала А.Соколюк, учениця 6 класу ЗШ № 2.


Немає коментарів:

Дописати коментар