четвер, 18 лютого 2016 р.

Палітра заходів-2015 Дитячі бібліотеки Кіровоградської МЦБС

Фахівцями дитячих бібліотек Кіровоградської МЦБС втілено багато цікавих тематичних заходів.

                       

Всеукраїнський тиждень дитячого читання вилився у літературно-розважальне розмаїття: фестиваль читання «Відкрий свою книгу», креативний карнавал літературних героїв «Ми прийшли до вас із казки», зустрічі з письменниками «Творили й творимо для вас», інтерактивні ігри «Граючись, розвиваємось», лялькові вистави театру книги «Буратіно» (при ЦМДБ) та майстер-класи. Завершальним акордом Тижня став загальноміський великомасштабний захід «Читай-фест», що відбувся 2 квітня у Міжнародний день дитячої книги, на площі біля міської ради. Кожна бібліотека МЦБС прийшла з активом користувачів, а це понад 400 дорослих і дітей. Кіровоградці побачили рекламу бібліотек, яскраві виступи юних талантів і дорослих, які представляли кожен «свою бібліотеку»: учасники фабрики читацьких талантів «Крок до успіху», аматорські танцювальні колективи, співаки, письменники-земляки. Святкова програма завершилася флеш-мобом «Книга єднає!». Під час Дня відкритих дверей «Місту присвячується» працівники ЦМДБ разом з активом бібліотеки, вийшли на вулицю з інформаційно-рекламними акціями «Фотопортрет з улюбленою книгою» та «Кіровоград, читай!». За словами бібліотекарів найбільшу цікавість до заходу виявили діти-переселенці з м. Донецька та Донецької області. Віртуальна подорож «Пішки в історію або прогулянки рідним містом», матеріали виставки-інформіни «Кіровоград – історія продовжується», надані Кіровоградською обласною організацією Українського товариства охорони пам’яток історії та культури, розширила знання відвідувачів про край. ЦМДБ у співпраці із обласним радіо «Скіфія-центр» започаткувала проект «Читай, Кіровоград». Ведучі радіопередачі – активні читачі, які беруть безпосередню участь у виборі теми, написанні сценарію та виступають в ефірі з розповіддю про прочитане.

 Відвідувачі бібліотеки-філії №19 разом з учасниками АТО та волонтерами громадської організації «Спільні сили» провели акцію «Мирне небо», запустивши в повітря зелені ліхтарики, як символ почуття вдячності за мирне та чисте небо і спокій на кіровоградській землі. До свята захисників України відбувся День героя «Дякуємо за життя!». Від воїнів-земляків бібліотекарі отримали дорогоцінний подарунок  – бойовий прапор з підписами бійців.

З нагоди Дня українського козацтва бібліотека-філія №13 приймала гостей зі школи № 20. Із підготовленого бібліотекарями відеоматеріалу діти дізнались про козаків-характерників: чому їх так називали, що особливого було в цих воїнах, якими таємницями і секретами вони володіли. Ну, а щоб хлопці могли довести, що вони справжні козаки, їм запропонували конкурсно-розважальну програму «За світ встали козаченьки».

До бібліотеки-філії №19 завітали відомі українські дитячі письменники із КиєваІван Андрусяк та Сашко Дерманський. На зустріч зібрались як шанувальники улюблених авторів, так і ті, хто вперше почув про їхні твори. Після заходу письменники ще довго спілкувались з читачами і бібліотекарями та фотографувались на згадку. 



Немає коментарів:

Дописати коментар