пʼятницю, 12 лютого 2016 р.

Палітра заходів-2015 Добровеличківська РДБ


Добровеличківська РДБ організувала для своїх користувачів презентацію поетичної збірки «І плаче росами земля…», до якої увійшли твори шістьох авторів з Добровеличківщини – Наталії Бідненко, Олени Горобець, Наталіі Природної, Людмили Юферової, Валентини Кондратенко-Процун, Лариси Кокіної. Вірші присвячені захисникам Вітчизни на сході України. Книжку було видано в рекордно короткий термін на кошти спонсорів.
У бібліотеці збірку представляли Л.Юферова і Н.Природна. Завдяки показу відеозапису презентації даної збірки у м. Кіровограді, користувачі познайомились з творчістю усіх її авторів.
На прохання відвідувачів бібліотеки захід проводився тричі.

        Двічі відбулась презентація книги В. Капустіна «Одна на цілий світ»,у тому числі й під час першого засідання літературно-музичної вітальні «Любисток», відкритої у 2015 році для мам і бабусь користувачів РДБ.
І хоча книга не нова, але дуже зацікавила як юних користувачів, так і дорослих. І це не дивно, адже тут зібрано 25 історій написання пісень, які вважаються народними: «Там, де Ятрань круто в’ється» А.Шушкевича, «Повій, вітре, на Вкраїну» С.Руданського, «Ніч яка, Господи, місячна, зоряна»  М.Старицького, «Хата моя, біла хата» Д.Луценка та інші.
        Третьокласники школи-інтернату з інтересом і азартом беруть участь у конкурсі «Бібліотечне дерево», який реалізовують працівники РДБ з початку навчального 2015 року, підсумки якого  підведуть наприкінці навчального 2016 року. Щомісяця на символічному дереві наклеюються листочки – це прочитана книга.  А кожна гілочка дерева відповідає прізвищу кожної дитини. Мета заходу – заохочення молодших школярів до читання та його неперервності.
Влітку РДБ працювала за дозвіллєвою програмою «Літо кличе», всі заходи якої проходили в зоні комфортного відпочинку «Іграшкова поляна». Серед них: асфальтовий живопис «Я малюю радість», літературно-ігровий конкурс «Уважні та начитані», мандрівка «Уїк-енд в Європі», перегляди електронної презентації «Чудеса, твої, Україно», відеофільму «Туристичними стежками рідного краю», дитячих фільмів та мультфільмів у кінотеатрику  «Мультляндія для малят» тощо.
        З метою реклами книг із серії «Сучасна українська книга» РДБ створено бук трейлер на книгу М.Павленко «Чи шкідливо ходити покрівлями гаражів», презентація якого відбулась під час Дня відкритих дверей у рамках обласної акції «Мудрість книг і щедрість серця» та представлена на сайті бібліотеки. Книга дуже привернула увагу і постійно знаходиться на руках у читачів.


Немає коментарів:

Дописати коментар