середу, 24 лютого 2016 р.

Палітра заходів-2015 Рівнянська СДБ Новоукраїнського району

Розробляючи заходи патріотичної тематики бібліотекарі Рівнянської СДБ Новоукраїнського району намагалися будувати їх так, щоб надати не тільки змістовну інформацію за допомогою різних форм заходів, а й спонукати дітей до роздумів над минулим і сьогоденням і, таким чином, формувати громадянську свідомість юних.
Так, напередодні 70-ї річниці Перемоги над нацизмом у Другій світовій війні СДБ запросила усіх охочих школярів взяти участь у годині вшанування «Нагороди дідуся». До цього заходу діти готувались заздалегідь: збирали інформацію про своїх рідних, які пережили жахіття війни, воювали на фронті чи працювали в тилу. Бібліотекарі виготовили поштову скриньку, куди діти могли помістити написані ними листи з власною думкою про війну і мир. А ще, серед користувачів-дітей було проведено бліцопитування «Вустами дітей про війну 1941-1945 років». Під час заключного заходу діти розповідали про своїх дідусів-ветеранів, про їхні нагороди, зачитувались листи дітей із поштової скриньки, які були пройняті пошаною і повагою до воїнів-визволителів та побажаннями миру сьогодні. Бібліотекар зробила огляд літератури «Про війну нам книга розповість». На закінчення усі учасники заходу пройшли до братської могили та хвилиною мовчання вшанували пам'ять загиблих воїнів.


У бібліотеці відбулася презентація книги Н.Біденко та М.Піддубної «Пам’ятаємо, низько схиляємо голову», яка вийшла друком у 2015 році в Кіровограді. Презентувала її своїм юним землякам колишня читачка бібліотеки, а нині студентка, одна із авторів книги – Марія Піддубна. Гостя розповіла, що у книзі зібрано багато цікавих матеріалі про події, що мали місце в області і Новоукраїнському районі у 1941-1944 роках. Книга цікава й тим, що містить біографічні дані Героїв Радянського Союзу, повних кавалерів Орденів Слави, уродженців Кіровоградщини; розповіді про братські могили воїнів, меморіальні комплекси та пам’ятники воїнам-землякам, розташовані на території Новоукраїнського району та області.






Немає коментарів:

Дописати коментар