четвер, 18 квітня 2019 р.

«Сільські  бібліотеки  –  користувачам-дітям  у  2018  році»

Маловисківський  район

На початку посту відзначаємо бібліотекарів дитячого відділу Маловисківської РБ, які натхненно і творчо працювали з юними користувачами, організовували і проводили на належному рівні найрізноманітніші заходи різної тематики у різних форматах, таким чином, об’єднуючи навколо бібліотеки чимале коло прихильників, як серед дітей, так і організаторів дитячого читання. Серед заходів минуло річчя, заслуговують на увагу: дискусійна платформа «Чорнобиль звучить із болем і вдячністю»; флеш-моб «Говоримо рідною мовою» з розповідями учасників про їхні улюблені книжки; мовний вернісаж «Рідна мова – то великий дар, тож шануй її, люби й оберігай» з оглядом книжкової виставки «До мови серцем доторкнись», вікторинами «Закінчи прислів’я», «Відгадай з якого ми твору» та переглядом відеоролика; 
година-портрет «Марко Кропивницький: драматург, актор, режисер» з читанням дітьми улюблених уривків з п’єс, книжковою викладкою «Фундатор театру світової слави» та відео з театральних постановок за творами земляка. Багатьом відвідувачам сподобалась естетично гарно оформлена книжкова виставка-вернісаж «Великдень в кольорах і фарбах». Її показ організовували не тільки у бібліотеці, а й за її межами – у районному Будинку культури та навчальних закладах. Привабливо яскраві та актуально-пізнавальні виставкові композиції, інсталяції неодноразово оформлялись у відділі, відіграючи важливу роль у проведенні заходів, наприклад, «Це моя і твоя Україна!», «Чим хата багата», «У полоні пісень В. Івасюка» та багато інших. Такий досвід буде мати поширення. 

         


           
         

Також, фахівці брали участь в арт-годині «О, писанко! Ти – символ України! Любові й миру оберіг», розповідь якої супроводжували відеоролики відповідної тематики, що проводилась у районному Будинку культури.

Захоплюючими для користувачів були уявна book-мандрівка «З книгою до зірок» за творами  дитячих письменників, вернісаж «Поетичний зорепад» з книжковою викладкою «Коли душа народилася крилатою», бесідами про життєві і творчі шляхи літераторів, декламуванням улюблених творів. «Турнір казок Шарля Перро» пропонував читачам не лише позмагатися у знаннях казок, а й ознайомитись з книжковою викладкою «Казковий світ казок Шарля Перро», переглянути презентацію про життя і творчість письменника та мультфільм «Червона Шапочка» за однойменною казкою автора. Бібліотечний урок «Як вести щоденник читача» розповів школярам про правильність читання, важливість аналізу прочитаного, ведення «Щоденника читача».
Сільські бібліотеки району прагнули до організації заходів визначних і пам’ятних дат, спільних і важливих тем для юних громадян. Так, відбулись: патріотична година «Революція Гідності та Свободи» з книжковою виставкою «Події, що змінили долю», презентацією книги О. Кирилюк «Іду на мир», декламуванням віршів (Копанська СБ); 

інформаційний репортаж «Права свої знай, обов’язки не забувай» з бесідою, відео-презентацією «Конституція України – оберіг нашої держави», книжковою виставкою «Конституція – основа нашої держави» (Великовисківська СБ); година жалоби «Голодний рік, як чорна птиця, над краєм змореним літав» (Новогригорівська СБ); урок історії «А ми тую славу козацьку збережемо» з відео «Історія українського козацтва» та книжковою виставкою «Де козак, там і слава»; конкурс знавців творчості Т. Г. Шевченка «Ми чуємо тебе, Кобзарю, крізь століття» (Мар’янівська СБ); європейські перегони «Парад країн Європи» допомогли школярам дізнатися про безліч цікавих фактів таких держав, як Норвегія, Велика Британія, Швейцарія, Ісландія, з відео-презентаціями та грою «Відгадай країну» (Хмелівська СБ); свято «Я по світу іду в вишиванці», присвячене його історії, ілюструвалось яскравими слайдами, цікавими фактами та легендами про українську вишивку. Юні читачки, які прийшли на захід, за традицією українських дівчат, вплели у коси барвисті квіти;  майстер-клас з декупажу святкової крашанки приніс багато нового, корисного і творчого його учасникам (Злинська СБ).

                                 

                   




Немає коментарів:

Дописати коментар