вівторок, 23 квітня 2019 р.

«Сільські  бібліотеки  –  користувачам-дітям  у  2018  році»

Онуфріївський  район

Заклади району у своїй роботі були зорієнтовані на принцип, що бібліотека – це місце, де можна не тільки взяти і прочитати книгу, а й відпочити. Серед таких заходів немало прикладних, проведених спільно з СБК, керівниками гуртків, а бібліотекарі готували тематичні бесіди, розповіді, вікторини тощо. Заходи відбувались як у бібліотеках, школах, так і в літніх оздоровчих центрах. 

Користувались популярністю майстер-класи, під час яких діти ділилися своїми творчими ідеями та використовували Інтернет: «Новорічні іграшки своїми руками» з різних матеріалів та в різних техніках (Зибківська СБ); «Вітальна листівка для мами», «Писанка в стилі декупаж», «Маки – квіти пам’яті» (Млинківська СБ); «Сердечко для мами», «Парад новорічних ідей» (Павлиська СБ); творчі майстерні: «Валентинка своїми руками», «Квіти з паперу» (Павлиська СБ); «Розмалюю писанку, розмалюю» (Попівська СБ); «Для тебе, матусю рідненька», «Вишиваємо ікону Пресвятої родини» (Успенська СБ). А також: літературна гра «З книгою канікули – байдикувати ніколи», бібліопікнік «Веселі книжкові старти» (Вишнівцівська СБ); читацький марафон «Читай і ти переможеш» (Зибківська СБ); ігровий казковий килим «Таємниця горщика з золотими казками» (Камбурліївська СБ); бібліопікнік «На бібліотечній галявині» (Млинківська СБ); конкурс дитячих робіт «Майстровиті рученята», різдвяні віншування «Ми за звичаєм народним ходим з колядою» (Павлиська СБ).
Не залишили байдужими читачів і такі заходи. Бібліотекар Куцеволівської СБ, напередодні Дня незалежності України, запропонувала кожному учаснику заходу «Мрії про Україну» відобразити через малюнок бачення майбутнього держави. Цікаво проходила презентація цих малюнків – тут звучали і пісні, і вірші, і цікаві розповіді. Всі роботи зібрали в «капсулу часу» з метою її відкриття на 30-річчя Незалежності України. Маленьким читачам Василівської СБ сподобався зимовий драйв «Розфарбуй діда Мороза», що відбувся за сприяння сільської ради, за кошти якої закуплено розфарбовки, які розмальовуються пальчиками. Основним завданням Дня сімейного читання «Книгу в сім’ю – сім’ю в бібліотеку» у Зибківській СБ було створення платформи для родинного спілкування та відпочинку, зміцнення сімейних традицій, залучення до сімейного читання як дітей, так і батьків, інформування батьків про новинки літератури та рекомендації щодо дитячого читання. Літературно-географічна гра «Хто книги читає – той усе знає», під час якої відвідувачі Млинківської СБ, в ігровій формі, змагалися на краще знання літератури. Так, наприклад, за уривками творів учасники повинні були відгадати його назву, географічне місце сюжету, географічні особливості та відмінності території, описаної в книзі. Діти із задоволенням виконували завдання, допомагали один одному, а на завершення – брали почитати книги, використані в ході гри.


Немає коментарів:

Дописати коментар