середу, 18 серпня 2021 р.

 Дитячі бібліотеки області -

І півріччя 2021 рік      

Бібліотечні заходи для дітей 

Центральна бібліотека для дітей ім. Ю. Гагаріна

Олександрійської МЦБС  

У І півріччі поточного року дві дитячі бібліотеки міста (ЦБД ім. Ю. Гагаріна та МБ філія №3 для дітей) підготували і провели 224 заходи (офлайн – 121, онлайн – 103), на яких побували 2,4 тис. відвідувачів. Звіт фахівців вказує не тільки на якісні кількісні показники, а й оригінальні, сучасні форми заходів, як-то: часова телепортація «Чорнобиль: 35 років тому…»; абеткове свято «Прощавай, Букварику»; бібліоланч «Читаємо, спілкуємося, відпочиваємо»; етно-імідж «Я іду по світу в вишиванці»; Програма літніх читань «Літо з КНИГОЮ 2021», свято веселих витівок «Казка по світу гуляє, сповнює світ чудесами»; казковий вояж «Веселі пригоди в країні Читландії»; гурман-сніданок «Дуже смачні казки»; віртуальний ігрополіс «В Інтернет-центрі – канікули, нам сумувати ніколи»; ігротека «Якщо в тебе канікули…»; книжковий джампінг «Літо! Настрій на УРА!»; літературний десерт «Влітку для малечі про цікаві речі»; голосні читання «Казка стукає у двері»; інтелектуальні розваги «Бібліоігротека»; віртуальний круїз «Hello, Європа»; калейдоскоп зелених див «Довкілля - неповторна казка, тож бережи його, будь ласка»; жвава вечірка однокласників «Прощавай, 4-й клас, вже чекає 5-й нас»; бібліопрогулянки куточками книгозбірні – «Міні-зоопарк», «Дитяча вітальня «Капітошка», «Школа робототехніки та 3D-технологій», «Kinect-майданчик», «Бабусина світлиця», «Кімната Казок». 

Задля кращого розкриття користувачам актуальної, корисної та різноманітної інформації ЦБД ім. Ю. Гагаріна проводила цикли заходів. Так, до Перемоги у Другій Світовій війні присвячено Тиждень пам'яті та надії «Шануймо. Пам'ятаймо. Славимо», який включав: віртуальну виставку «Дорогами війни, дорогами пам’яті», екскурс в історію «Згадаємо тих, хто ворога здолав», музичну вітальню «Пісні воєнних років вітають покоління». Під час Тижня краєзнавства «Файне місто Олександрія» відвідувачі знайомились з краєзнавчим куточком «Краю мій рідний, раю мій, земля моя», викладкою літератури «Яскраві фарби Олександрії», виставкою дитячого малюнку «Моє європейське місто»; взяли участь у фольклорній годині «Жили-були…наші предки», квесті «Дорогами старого міста»; слухали оповідки від Богдана «Мандрівка дідусевими стежками». До пасхальних свят пропонувались: фольк-елегії «Ясний Великдень на землі приніс нам янгол на крилі»; виставка дитячого малюнку «Писанковий дивосвіт»; відеоролик «Майстер-клас «Пасхальний сувенір» (проєкт «Бібліоняня online» за підтримки Британської Ради в рамках проєкту «Активні громадяни») та інші.


Багатьох зацікавив спортивний онлайн-фото-каскад «Про здоровя дбаю – про спорт не забуваю», за умов якого усі охочі розміщували сімейне фото із будь-яким спортивним знаряддям на сторінці Facebook під хештегом #Олександрія_спортивна_активна_позитивна або надсилали на Viber. Фото від користувачів були завантажені в загальний альбом «Фотоакції», що на сайті бібліотеки, для голосування в мережі. Переможець отримав заохочувальний приз від організаторів. Літературні герої Свята Kinder-шоу «Дитинство – це гомін веселий усюди» до Міжнародного дня захисту дітей разом з його учасниками читали вірші, грали в різні ігри, конкурси, фотографувались з героями книг, були активними у танцювальному флешмобі. Веселе захоплююче свято з малюванням, обговоренням прав дітей відбулося і для 37-ми дітей із сімей, які опинилися у складних життєвих обставинах та потребують посиленої соціальної уваги та 35-ти дітей із сімей демобілізованих учасників АТО/ООС. До його проведення долучилися працівники міського Центру соціальних служб. 

Продовжував свій рух проєкт «Baby-Кіпери» за проєктом «Амбасадори безпеки» від агенції сталого розвитку «Хмарочос», який підтримано в рамках Канадсько-українського проєкту розвитку поліції (CUPDP).

 

Немає коментарів:

Дописати коментар