середу, 11 серпня 2021 р.

 Дитячі бібліотеки області - 

І півріччя 2021 рік  

Бібліотечні заходи для дітей

 Бібліотека для дітей філія Комунального закладу

«Центральна публічна бібліотека Долинської міської ради»


На зміну масштабного Свята казки «Казковий світ Долинщини», про яке ми неодноразово писали в минулі роки, прийшло не менш чудове, яскраве і повне емоцій дитяче свято #ChildrenDolynFest Долинської міської громади для юних містян від 1-го до 14-ти років. У проведенні свята взяли участь місцеві заклади культури та освіти, які організували та провели креативні локації, фотозони, де панувала атмосфера творчості та позитивних емоцій, а на усіх гостей чекали подарунки та солодощі. Тож недивно, що захід проводився двічі на прохання юних мешканців та їхніх батьків 5 та 11червня на стадіоні КЗ «Долинський ОЗЗСО – гімназія І-ІІІ ст. № 3 Долинської міської ради» та у парку «Залізничників».

Бібліотекарі зацікавили дітвору нестандартною локацією «Каляки-маляки» з фотовиставкою «На гостину до книжкової родини», де були представлені роботи найкращих користувачів бібліотек громади. Родзинкою локації стали гіпсові фігурки, які залюбки розмальовували діти на майстер-класі «Розмалюй і подаруй». Задля читання з комфортом і насолодою була створена фотозона з реклами літератури і бібліотеки «Літня колекція модного читання», книги з якої діти мали змогу взяти додому. Привабили малят і казкові будиночки – фотозони для розмальовок та фліпчарт з плакатом «#CildrenDolynfest», де кожен учасник міг показати свої здібності у малюванні, отримати консультацію художника або вперше взяти пензлик в руки.

Захопила дітей і локація «Лабораторія професій», адже тут знайомились не тільки з такими професіями, як рятувальник, медик, поліцейський, а й могли приміряти спеціальний одяг, покерувати спеціалізованим транспортом, надати медичну допомогу, отримати інформацію про професію. Також усім сподобались майстер-класи – «Містечко майстрів», «Паперове диво», «Чарівна стрічка» та «Кульколяндія», фотографування з казковими героями, у яких перевтілились члени «Парламенту дітей» Долинської ТГ КЗ «ЦДЮТ Долинської міської ради».

До усього додалися розважальні атракціони – гірки, батут, відкриття фонтану, фотозона з парасольками, святкова торгівля солодкою ватою та попкорном. За сприяння міського голови, насамкінець свята, було влаштовано дискотеку з мильними бульбашками та святковим салютом.

Як результат, бібліотечну локацію відвідало більше 300-т дітей. З них близько 50 дошкільників та понад 250 школярів, серед яких діти з багатодітних сімей, обмеженими фізичними можливостями. Під час свята усі охочі переглянули понад 60 книг, з яких видали 48.

Події заходів висвітлювались у мас-медіа.


  
          
                           

 

Немає коментарів:

Дописати коментар