четвер, 19 серпня 2021 р.

 Дитячі бібліотеки області -

І півріччя 2021 рік

Бібліотечні заходи для дітей 

Бібліотеки-філії для дітей міста Кропивницького

Креативність бібліотечних фахівців сприяла залученню читачів до найрізноманітніших заходів. Так, 1 червня в усіх бібліотечних закладах, юних містян та їхніх батьків захопила низка яскравих заходів на Чилдрен фест «Бібліотеки об’єднують друзів». Для тих, хто не зміг відвідати бібліотеки, було створено єдиний онлайн простір з іграми, голосними читаннями, презентаціями талантів читачів та вітаннями. У ЦМБД урочистості розпочалися ще 31 травня на при бібліотечному майданчику, де на дітей чекали конкурси творчості, літературні ігри, розваги, караоке, вітання від улюблених письменників з усієї України. У рамках проєкту «Книжковий Арсенал у твоїй бібліотеці» його учасниці – ЦМБД та БФ № 21 для дітей – створили власні події для своїх користувачів. Зокрема, у ЦМБД – це презентація книги «Дівчинка, яка на місяць літала на Місяць» за участі автора К. Поліщука та ілюстраторки О. Краснопольської. Молодий письменник познайомив присутніх з історією написання та основною темою книги – онко захворювання у дітей. Художниця розповіла про дворічну роботу над ілюструванням видання і продемонструвала величезну кількість створених ескізів. Також читачі долучались до обговорення книжки М. Дюбюк «Я не твоя мама» та перегляду презентації мультфільму «Знайомтеся, Віктор Робот!» за участі сценаристки і режисера Анастасії та Анатолія Лавренішіних. У БФ № 21 для дітей відбулася зустріч-інтерв’ю з письменницею І. Хоменко, під час якої звучали вірші присвячені Україні та тим, хто боронить її Незалежність. Письменниця познайомила читачів зі своїми книгами, поділилася про дитячу мрію – писати вірші.

БФ № 12 для дітей, з метою формування читацьких інтересів у родині, організувала День сімейного читання «Книгу в сім’ю – сім’ю в бібліотеку» з бібліотечною та вуличною акціями «Краща родина, яка читає», усним опитуванням «А ваша дитина читає?», рекомендованим список літератури «Почитай мені, мамо» та виставкою сімейної творчості «Руками створена краса». Вдалими були урок безпеки «Безпека на дорозі – безпека життя» та майстер-клас з виготовлення флікерів у рамках проєкту «#АмбасадориБезпеки». Захід гра «ЕКО-ГЕРОЙОбмежувач кількості сміття» закликав дітей звернути увагу на проблемі сміття у навколишньому середовищі, на скорочення обсягів відходів у домашніх господарствах. Також, під час гри, проводилась творча робота «Що знаходиться у шлунку риби?», яка показала небезпеку загрози пластикових відходів у річках, морях та океанах.

Бібліотекарі БФ № 19 для дітей презентували читачам стенд «Обереги держави і нації», де охочі, брали участь у створені «патріотичного серця» «З любов’ю до України!» та флешмобі «Наш прапор гордо майорить». Старт літнього відпочинку розпочався зі святкової програми «Вирушаймо в літо разом!», де діти брали участь у грі «Реалії», розгадували мовні шаради, переглядали слайд-презентацію «Історична постать України», відеофільми «Топ 7 красивих місць в Україні, де ви повинні побувати» та «Найкрасивіші міста України».

Керівники ЦБД та БФ №№ 12, 21 для дітей у рамках міжнародного польсько-українського освітнього проєкту «Цілі сталого розвитку: інтеграція європейського досвіду в культурно-освітні заклади України» взяли участь у міжнародній онлайн конференції у форматі телемосту (Польща – Україна), менторських зустрічах та обговоренні щодо структурованої роботи і реалізації цілей сталого розвитку.

Немає коментарів:

Дописати коментар