понеділок, 11 лютого 2019 р.

«Спектр  діяльності  бібліотек  з  дітьми  у  2018  році» 

У Благовіщенській РБД за останні 2 роки поліпшився матеріально-технічний стан. Зокрема, здійснено ремонт (оновлено стіни, стелю, підлогу тощо), придбано підлогове покриття, стільці, журнальний столик на загальну бюджетну суму понад 50 тис. грн.; для користувачів закуплено за кошти від надання платних послуг (близько 250 грн) настільні розвиваючі ігри, дитячі книжки. Бібліотекарями РБД переведено фонд згідно таблиць УДК, створено дитячий куточок, естетично оформлено книжкові виставки, а волонтеркою яскраво розписано стіни зали фрагментами з казок. 
Завдяки проведеній роботі, приміщення має ошатний і привабливий вигляд, про що зазначили й учасники обласної творчої лабораторії для сільських бібліотекарів, яка проводилась на базі РБД у жовтні 2018 року.



       


Серед користувачів РБД популяризувались заходи щодо становлення юного громадянина і патріота України, правові аспекти, дозвілля. Зокрема, це: бесіда «Мужність випадковою не буває», патріотична година «Соборна мати Україна – одна на всіх, як оберіг», презентація виставок «України, обпалений цвіт», «Соборність України – запорука єдності держави», вікторина «Історія моєї країни», перегляд фотодокументів, відеоролика; морально-правовий лабіринт «Нехай панує на землі закон, добро і справедливість», правовий колаж «Право – мистецтво добра і справедливості», літературно-ігровий майданчик «Літнім читанням пора – щиро радіє дітвора», який відвідали більше 250-ти дітей, мультмандрівка «Для розваги всіх дітей в гості йде Уолт Дісней».

     
 

Бібліотекарями проводилась низка заходів для вихованців дитячого садка «Сонечко», з яким вже багато років тісні зв’язки. Серед них: відвідини закладу з метою ознайомлення з новинками літератури; Дні бібліотеки для садочка, голосні та коментовані читання книжок-іграшок, огляд журналів «Малятко», «В гостях у казки», «Вечірня казка», «Яблунька».
Ігровий куточок бібліотеки став об’єктом першочергової уваги не тільки дітей, а й їхніх батьків, де можна сім’єю і почитати, і в ігри пограти, і поспілкуватися.
Також, бібліотекарями створено блог РБД за адресою: 

 http://blagovich.blogspot.com/2018/10/



Немає коментарів:

Дописати коментар