середу, 13 лютого 2019 р.

«Спектр  діяльності  бібліотек  з  дітьми  у  2018  році»


Добровеличківська РБД приділяла немало уваги популяризації бібліотеки, її послуг та фондів не лише в приміщенні закладу, а й на прилеглих територіях. Задля цього проводились: екскурсії до бібліотеки «Книжок країна чарівна у гості нас чекає», «Мандрівка до книжкової країни» з дитсадківцями та учнями перших класів; День забудькуватого читача з оглядами читацьких формулярів, нових надходжень «Дефіле книжкових новинок»; традиційний День відкритих дверей «Для вас завжди відкриті наші двері і серця», під час якого відвідувачі переглядали фотоколаж «Стоп-кадр бібліотечного життя», отримували флаєри з рекламою бібліотечних послуг, влаштовували флешмоб «Книга єднає; патріотичне шоу «Вишивана моя Україна» з бесідою про розмаїття української вишивки, піснями у виконанні вихованців Добровеличківської школи мистецтв та учасниками клубу «Лебідонька»; журнальний кастинг «Преса на всі інтереси» з виконаннями завдань тощо.

       


    Влітку, користувачам бібліотеки з пришкільних таборів відпочинку та школи-інтернату пропонувались заходи літньої програми «Літо кличе», що проходили як у зонах комфорту «Іграшкова поляна» і релаксу на 2-му поверсі РБД, так і на літньому дитячому майданчику у сквері напроти закладу. Діти були учасниками різних ігор, вікторин, голосного читання оповідання В. Сухомлинського «Добре слово», літературної гри «Прочитай, не пошкодуєш», літературного пінг-понгу «Назви пару героя казки», із задоволенням переглядали мультфільми у бібліотечному кінотеатрику «Мультляндія для малят», знайомились з новими книгами і журналами тощо.

Учасники прикладного бібліотечного гуртка «Капітошка», читачі молодшого шкільного віку, зробили багато цікавих речей для користувачів бібліотеки, які представляли протягом року на виставці «Творчість немає меж». Їхня фантазія і завзятись дійсно були безмежними. Наприклад, це вироби з комп’ютерних дисків, обгорток цукерок, оберегів з природного матеріалу. Цією творчою і цікавою роботою діти опановували під час майстер-класів, ведучою яких була бібліотекарка. Так, готуючись до майстер-класу «І оживають диски знову», діти рік збирали невживані  DVD та CD диски, щоб дати їм друге життя в образі тварин, рослин, масок.  Чудовими вийшли й квіти з паперу, створені у техніці квілінг після заняття «Квіткова райдуга любій мамі». 

          

Засідання «Осінній калейдоскоп» надихнуло юних на поробки з природних матеріалів. А після голосного читання та обговорення казки «Пан Коцький» гуртківці створювали поробки головних героїв. Огляд книги Т. Лукашенко «Українські обереги своїми руками» допоміг дітям створити чудові обереги «Охорони мене ангеле!». А ще члени гуртка із задоволенням ремонтували бібліотечні книги на занятті «Умілим рученятам все під силу», за що їм вдячні бібліотекарі й читачі.





Немає коментарів:

Дописати коментар