пʼятницю, 22 лютого 2019 р.

«Спектр  діяльності  бібліотек  з  дітьми  у  2018  році»

Для Петрівської РБД рік був плідним на події. Насамперед, зріс авторитет бібліотеки серед громадськості, завдяки тісній співпраці з місцевими органами влади, депутатами, а також підприємствами та організаціями. У рамках районної програми взаємодії «Майбутнє – спільна справа» проект РБД «Сучасна бібліотека – сучасним дітям» отримав перемогу. Мета проекту – модернізація читальної зали дитячої бібліотеки шляхом зміцнення матеріально-технічної бази, впровадження сучасних інформаційних технологій для підвищення якості бібліотечного обслуговування користувачів-дітей. РБД отримала грант на реалізацію проекту в сумі 30 тис. грн. Ще 30 тис. грн – підтримка від селищної ради та спонсорська допомога (селянські фермерські господарства «СВС» – голова В. Г. Деркач, «Сіма» – керівник С. М. Сидоренко та ФОП – керівник Т. П. Сава). Таким чином, РБД придбано сучасний LED-телевізор (15 тис. грн) і нові меблі (45 тис. грн). Також, протягом літніх місяців у РБД проводився ремонт за бюджетні кошти – 199 тис. грн та придбано фотоапарат (5,1 тис. грн), кольоровий принтер (5,7 тис. грн), колонки, навушники, клавіатура, мишки  (4 тис. грн), двері металеві (2 шт. – вхідні та запасний вихід – 19,8 тис. грн). Після здійснених робіт приміщення і читальна зала РБД мають сучасний і ошатний вигляд.
Влітку, під час ремонту, РБД організовувала акції «Бібліотека «без стін» у рамках літніх читань. Так з’явився «Бібліодворик» неподалік бібліотеки. За літній період було обслужено 389 дітей, для порівняння – у 2011 році – 211.  
Протягом року РБД співпрацювала з дитячим садочком «Рудана». Двічі на місяць бібліотекар відділу з надання послуг дошкільникам та учням 1-5-х класів відвідувала старші групи з метою проведення голосних читань, обміну книг та огляду новинок. Вихованці дитсадка також були частими гостями бібліотеки та учасниками різних заходів.
У популяризація бібліотечної книги фахівці використовували форми заходів, які добре сприймаються відвідувачами. Серед таких: різноманітні огляди та презентації літератури, День нових книг, різноманітні книжкові виставки. 

Наприклад, виставки-інсталяції «Книга єднає Україну», «Я пізнаю світ», «Книгозріст»; виставка-відкриття «Прочитай улюблені книги твоїх батьків», «Бібліокіно «Читали. Дивилися. Радимо». Сподобалось відвідувачам  інформ-турне сайтами сучасних письменників «Розсіяні по континентах». До участі запросили друзів по Фейсбуку до обговорення. Діти мали змогу віртуально познайомитися з відомими письменниками, які пишуть у різних куточках землі – І. Вайброу, К. Уманські, Р. Риордан, Й. Ягелло
Завзято користувачі працювали в улюблених бібліотечних об’єднаннях «Інтернет-Чомучки» та клубах «Книга і лялька, «Умілі ручки». 

                                





Немає коментарів:

Дописати коментар