пʼятницю, 15 лютого 2019 р.

«Спектр  діяльності  бібліотек  з  дітьми  у  2018  році»

Компаніївську РБД у липні 2018 року переведено у приміщення районного Центру дитячої та юнацької творчості. У кімнатах виділених під бібліотеку замінено вікна на склопакети, двері, здійснено поточний ремонт. Кошти на ремонт були виділені Компаніївською ОТГ та з районного бюджету на загальну суму 14 тис. грн. 

Не дивлячись на технічні роботи, працівники РБД виконали усі планові показники, якісно обслуговували своїх користувачів, організовуючи низку заходів різної тематики, зокрема, краєзнавчої, правої, дозвіллєвої тощо. Наприклад, екскурс «Знай наших» про відомих і знаних земляків – письменників Ю. Яновського, І. Микитенка, В. Близнеця, творчу родину Кононенків, а саме, відомого поета-пісняра Олексія Кононенка, поета Сергія Кононенка, художника Віктора Кононенка, який у 2003 році став лауреатом премії імені Івана Огієнка в номінації «Мистецтво». До заходу діти підготували інформацію про своїх вчителів В. І. Хоменка та Л. В. Лещенко, які мають почесне звання «Заслужений вчитель України». Також, користувачів запрошували на перегляд: слайд-шоу «Своє селище, щоб кохати, треба все про нього знати», під час якого діти розмірковували над питанням «Що я б хотів змінити у своєму селищі?»; слайд-презентації «Сім чудес України: замки, фортеці, палаци» про Кам'янець-Подільську фортецею, Києво-Печерську Лавру, парк Софіївка, Софію Київську, Херсонес, Хортицю та Хотинську фортецю; фотовиставки «Моє селище», яка найшла відгук у багатьох відвідувачів.
Не один рік РБД бере участь у проведенні Всеукраїнського тижня права, заходи якого допомагають юним громадянам у формуванні навичок правомірної поведінки. Серед таких заходів: правова інформіна «Юридичний компас для Вас», година спілкування «Адміністративні правопорушення підлітків» з інспектором сектору превенції патрульної поліції Д. Калабановою, вікторини «Юридичний марафон», «Все – із доброго чи злого – починається з малого»; ерудит-шоу «Одне маленьке «Я» на горизонті життя».
До Року німецької мови в Україні у РБД було розгорнуто книжкову виставку «Вивчати німецьку - цікаво і сучасно!», де демонструвались найцікавіші дитячі видання німецьких письменників – О. Пройслера, Дж. Крюса, Е. Распе, братів Грім, В. Гауфа та навчальна література, що сприяє більш якісному вивченню німецької мови: словники, посібники. Також, відбувся огляд літератури «Золоті сторінки німецької літератури» з відео-вікториною «Чарівні перлини німецьких казкарів».

Таланти юних користувачів РБД демонструвались на виставці виробів декоративно-ужиткового мистецтва «Майстерність умілих рук», організацією та оформленням якої займалась не тільки бібліотекар, а й члени бібліотечного гуртка «Книга і Лялька». На виставці представлено вишиті хрестиком і бісером картини, рушники, серветки, вироби з кавових зерен та інше. Також, на абонементі для молодших школярів бібліотекарями організовано релаксаційно-творчу зону, де є набори для розмальовок, настільні ігри тощо.

З метою реклами закладу, до Всеукраїнського дня бібліотек, РБД провела святкову акцію «Бібліотека запрошує друзів», під час якої відвідувачі здійснювали екскурсію бібліотекою, брали участь у квесті «Таємниці книжкових лабіринтів», фотографувались біля книжкового торту-інсталяції «Смачного читання!», писали на плакаті щирі побажання бібліотеці. Така нетрадиційна подача книг привертала увагу багатьох користувачів.


Немає коментарів:

Дописати коментар