середу, 15 липня 2020 р.

Бібліотеки - дітям  під  час  карантину   

Фахівці МБФ для дітей № 8 Світловодської МЦБС у квітні, травні 2020 року підвищували свою кваліфікацію, завдяки участі у декількаденних вебінарах «Публічні заходи в бібліотеках на європейську тематику» та панельній дискусії «Професійний розвиток та європейська інтеграція», що проводились Представництвом ЄС в Україні у рамках проєкту «Інформаційна підтримка ЄС – бібліотекам для дітей та юнацтва в Україні». Тут наші колеги отримали корисну інформацію щодо проведення інтерактивних вікторин, квестів, інтелектуальних брейн-рингів. Також, корисними були навчання на тренінгу із soft skills «Як створювати зрозумілі та красиві презентації», створення вікторини для бібліотек через портал euroquiz.org.ua.
Для юних користувачів різних вікових категорій бібліотекарі розробляли та втілювали найрізноплановіші віртуальні заходи такі, як: історично-патріотичний альбом «Історія, олюднена постатями: П. Скоропадський в українській історії»; урок народознавства «Лелека – символ щастя і родини, любові до всієї Батьківщини»; народознавчий калейдоскоп, присвячений українській вишиванці; урок пам’яті «Твій біль, Україно – Чорнобиль»; хронограф «Історія міста від Крилова до Світловодська» (до Дня міста); краєзнавчий зорепад «Молоді таланти Світловодщини»; калейдоскоп цікавих фактів «Роми в Україні» (до Міжнародного дня ромів); подорож «Франція – країна-музей»; викладка літератури «ВOOK SUMMER» (у рамках бібліотечної Програми літніх читань «Літо під книжковою парасолькою»);  музична платформа  «Слухай своє Літо» тощо.

Також, бібліотека представила низку корисних віртуальних порад для своїх відвідувачів, серед яких: інтернет-знайомство з книгою «Мій герой – це ти» (презентація МОЗ та ВОЗ української редакції книжки про боротьбу з COVID – 19); веб-урок «Етикет: так просто і так складно»; майстер-клас «Гарна писанка у мене, мабуть кращої нема!»; інтернет-порада «Твоя безпека під час ігор та розваг», helр-консультація «Не грайся з вогнем» та інші.

Немає коментарів:

Дописати коментар