середу, 8 липня 2020 р.

Бібліотеки  -  дітям  під  час  карантину 

Соціокультурна діяльність бібліотек, що причетні до роботи з користувачами-дітьми, під час карантину відбувалась в режимі онлайн.
Віртуальні заходи, розповіді про нові книги, пости, спрямовані на інформаційну підтримку юних щодо запобігання розповсюдженню COVID-19, забезпечення саморозвитку особистості, релаксу, застосування інформації у побуті тощо висвітлювались на бібліотечних сайтах, блогах,  у мережах «Фейсбук», «Ютуб».

Знайомимо з найпопулярнішими формами діяльності окремих бібліотек з користувачами-дітьми протягом останніх місяців, що ефективно й корисно допомагали дітям провести свій час в умовах карантину. 

Бобринецька РБД на своєму блозі 
http://bobrbunechuna.blogspot.com/2020_05_29_archive.html організувала: онлайн флешмоб  #Намисто_єдності (у рамках проєкту «Бібліотека свободи/Libraryoffreedom»), суть якого – в надсиланні фото родин читачів у вишиванках та українському намисті з подальшим представленням в мережі «Фейсбук»;  читацькі онлайн марафони: «Читаємо з нами» разом з дитячими сучасними українськими письменниками; «Жива пам'ять поколінь», де відвідувачі соціальних мереж ділилися світлинами своїх рідних та близьких, що мають статус учасників Другої світової війни з розміщенням дописів під #Памятаємо_перемагаємо.

Також, на блозі створено відео колаж «Літо веселих витівок» та рубрику «Література як мікстура», де можна, наприклад, завдяки  
вітчизняному видавництву ArtBooks  безкоштовно завантажити книжку «Коронавірус. Книга для дітей» українською мовою, що  вийшла 7 квітня 2020 року у британському  видавництві Nosy Crow. Книга допоможе надати психологічну та інформаційну підтримку дітям, їхнім батькам та дасть відповіді на складні запитання.
Тож, скористаймося такою пропозицією:
завантажуйте https://artbooks.ua/coronavirus



Гайворонською РБД для юних користувачів у соціальній мережі «Фейсбук» було представлено, зокрема, такі заходи: інтерактивні вікторини: «Гайворон місто, колиска моя», «Визначними місцями краю», «Письменники Гайворонщини», «З виру життя» (до 100-річчя з дня народження Г. Тютюнника), «Знай свої права»; онлайн презентації книг «Щоб пам’яті вогонь не згас» із серії «Бібліотека газети «Гайворонські вісті» та «Школа навиворіт» за однойменною книжкою А. Гресь;  онлайн гра «Знайдіть слова» до Дня Матері; віртуальна подорож «Містами Європи»;  віртуальна мандрівка у світ тварин «Правда чи міф?»; вебліографічний список корисних посилань з прав дитини до Міжнародного дня захисту дітей; віртуальні книжкові виставки «Королівство дитячих мрій», «Дивовижний світ природи»; хвилинка-цікавинка корисної інформації «Морозиво, я тебе знаю»; вебповідомлення про книгу Павла Чорного «Татова книжка»; відео презентація книги А. Денисенко «Я і Конституція»; інтерактивна вікторина за книгою «Маленький принц» А. Сент-Екзюпері (до 120-ти річчя з дня народження французького письменника).


Немає коментарів:

Дописати коментар