середу, 22 липня 2020 р.

Бібліотеки  –  дітям  під  час  карантину

Центральна бібліотека для дітей,
ЦБС м. Кропивницького

Протягом карантинного періоду бібліотечні центри спілкування користувачів ЦБД не порушували свої плани – засідання відбувались віртуально. Зокрема, у клубі «Наталка» це: «Європейський make-up», «Розмова про життя у стилі wellness»,  «Квітами посміхається Земля» до Всесвітнього Дня вишиванки, присвячене українській родині та родоводу (відбувались у груповому чаті мобільного додатку Viber).


Театр книги «Буратіно»  знайомив з творчістю його юних акторів, запрошуючи до онлайн перегляду вистав «Червона шапочка про толерантність», «Котигорошко» та інші.
Вперше читачі бібліотеки святкували Міжнародний день захисту дітей в онлайн форматі. На сайті закладу і в соціальних мережах дітям та їхнім батькам пропонувались цікаві інтерактивні заходи, спрямовані на поглиблення правових знань і норм поведінки. Наприклад: завдання «Розумні, кмітливі, допитливі, сміливі», кросворд «Які в дітей права і обов’язки» тощо.

До визначних дат і свят фахівці готували: онлайн вікторину «Роки війни – століття пам’яті»,  різноманітні книжково-ілюстративні виставки - «В подорож, за героєм!», у тому числі й віртуальні - «Пам’яттю реабілітовані» та «Святкує книга ювілей!»,  екскурсію до ЦБД та інші.
                           

 Бібліотекою запроваджено на сторінці facebook рубрику «Читач рекомендує», де діти діляться враженнями про прочитані книги.

       





Немає коментарів:

Дописати коментар