вівторок, 28 липня 2020 р.

Бібліотеки  –  дітям  під  час  карантину

ЦБД  ім. Ю. Гагаріна,
Олександрійська МЦБС

Робота закладу, як завжди, була насичена багатогранністю подачі інформації. Загалом, за перше півріччя відбулось 196 заходів, у т. ч. у соціальних мережах та на сайті бібліотеки – 155, найбільше – у фейсбуці. 
        
    Так, користувачі активно брали участь в онлайн заходах: Всеукраїнській ході «Під парасолями» до Міжнародного дня захисту дітей; Всеукраїнському конкурсі  #Вірш_у_кадрі; Всеукраїнській онлайн-естафеті Олімпійського дня-2020, ініційованій Національним Олімпійським Комітетом України, створивши ролик «OlympicDay»; челенджі #Я_сумую_за_бібліотекою; фото подіумі «Вдягни вишиванку…»; фото селфі «Матусю, сонечко моє», де представлено 32 фотографії маленьких читачів та їхніх мам на сторінці бібліотеки у фейсбуці для онлайн-голосування (нагородження переможців відбудеться після закінчення карантину); виставках дитячого малюнку «Літня веселка», «Казковий дивосвіт» та «Війна очима дітей» з демонстрацією у фейсбуці 27-ми творчих робіт читачів бібліотеки.

Ще фахівці підготували віртуальні сюрпризи: 47-ми оглядів літератури і періодичних видань, що отримує бібліотека – «Новинки від фіксиків», «Новинки від бібліотеки», «Літній кошик для…» (читачів-учнів різного шкільного віку) з книжками; виставка-інсталяція «Літня карусель»; майстер-класи – з виготовлення  первоцвітів із фетру «Гіацинти  на віконці», «Книжкова закладинка», «Великодня писаночка», «Букетик для мами», «Антистрес – іграшка «Смайлик», «Панно з квітів і трав», «Лялька-оберіг  «Зерновушка»; відеоролик «Зустрічайте! Майстриня-вишивальниця Лілія Саченок», до робіт якої не залишаються байдужими; онлайн-заняття бібліотечного центру спілкування Code Club; лялькові вистави «Друзі із біди визволять завжди», «Чарівний ключик у Країну Права»; відкриття «Казка від кімнати казок», «Корисні підказки»; голосні читання, серед яких серія книжок Інни Курило «Пригоди Кексика і його друзів».

   

Крім того, здійснювались заходи у стінах бібліотеки, з дотриманням маскового режиму: оформлено інформаційний куточок «ЄС на книжковій полиці»; книжково-ілюстративні виставки – «Дорогами війни, дорогами пам’яті», «Чиста планета», «Оберіг нашої державності», «Незаслужено забуті книги про війну».

Цікавість викликала презентація серії «Кіровоградщина у дзеркалі часу», що включає сім книг-фотоальбомів мистецько-краєзнавчої тематики, трьома мовами про театральне, музичне, архітектурне, хореографічне, образотворче, декоративно-ужиткове мистецтво та літературу.
Відвідувачі заходу віртуального ігрополісу «Граючись, розвиваємось»  разом з роботом Робіком залюбки брали участь у різних іграх, вікторинах, пригодах.
Незабутні враження у користувачів залишились від перегляду відеоролика «В країні незвичайних книг» та інформаційних цікавинок про сучасні бібліотеки світу.

                     

                         



Немає коментарів:

Дописати коментар