середу, 25 листопада 2020 р.

                             П л а н у в а н н я     р о б о т и     б і б л і о т е к      н а     2021    р і к 

            

Шановні  колеги! 

Плануючи діяльність бібліотек, радимо скористатись методичними публікаціями, підготовленими науково-методичним відділом Кіровоградської ОДБ ім. Т. Г. Шевченка, представленими на сайті бібліотеки у розділі «Методична сторінка» – рубрика «Методичні видання».



           Зокрема, це – «Кость Лавро – легенда української дитячої книжкової ілюстрації» (серія «Ювіляри 2021 року»), де йдеться про життєвий і творчий шлях нашого земляка – сучасного українського художника-ілюстратора та «Екологічна складова в роботі бібліотек для дітей Кіровоградщини», де викладено цікавий досвід.

 Також, звертаємо Вашу увагу на статтю «Інвестиції в майбутнє» у щоквартальному науково-практичному журналі «Бібліотека у форматі Д» (третє число, 2020 рік) про проєктну складову у розвитку дитячих бібліотек області.


      


Не забувайте звертатись до блогу «Фаховий меседж»до розділів: «Головна сторінка» та «Оn-line порада». 

Тут у постах висвітлено: «Робота бібліотек області під час карантину»

«Словничок бібліотечних термінів/форм заходів»; 

«Всесвітній день письменника – World Day of the writer» (у 2021 році відзначається 35 років від дня затвердження цього свята); 

«Послідовне мистецтво…» з історії коміксів та їх трансформацію (у 2021 році відзначається 125 років від дня публікації першого коміксу у нью-йоркському журналі).

Пропонуємо за даними матеріалами побудувати різноманітні форми масових заходів від традиційних як-то – книжкові виставки, вікторини, ігри, бесіди, роздуми, огляди, розповіді про видавництва тощо – до заходів з використанням мультимедійної техніки.

Нагадуємо, що будь-які заходи вашої бібліотеки можуть бути в онлайн режимі, який став вже звичним і зручним для наших юних читачів і добре ними сприймається.

Бажано, щоб віртуальні заходи мали зворотній зв'язок з користувачами, тобто діалог. Адже, для дітей дуже важливо спілкування, навіть, віртуальне і, особливо, в умовах карантину.

Бажаємо успіхів!

Більше інформації за посиланнями: 

http://librarychl.kr.ua/ 

http://librarychl.kr.ua/pro_bib/nah_vud_og_inf.php 

http://fahovuymassage.blogspot.com/ 

http://www.chl.kiev.ua/Default.aspx?id=6996 

http://www.chl.kiev.ua/d0/ 

http://www.chl.kiev.ua/D0/Book/View/122#page/16/mode/2up

 

 

 

Немає коментарів:

Дописати коментар