вівторок, 16 березня 2021 р.

 Дитячі  бібліотеки  області – 2020 

Новомиргородська районна бібліотека для дітей

За короткий час бібліотекарі розширили канали комунікації з користувачами. Бібліотека розмістила на власній сторінці у Фейсбук понад 500 віртуальних матеріалів про письменників, про видатні події, що проходили в Україні та світі, знайомила з народними звичаями, обрядами та легендами, надавала консультації, що прочитати на карантині. Наприклад, це: рекомендаційний покажчик для учнів молодших класів «Казка кличе нас у мандри»; рекомендаційні списки літератури «Що читати влітку»; поради батькам «Як привчити дитину читати», «Правила безпечного Інтернету для дітей»; корисна інформація «Чому в дитинстві важливо слухати казки?»; калейдоскоп цікавих повідомлень «Народні традиції у різних країнах світу»; огляд літератури «Про війну із книжок ми читаємо»; бібліогід «Тисяча мудрих сторінок»; бібліофреш «Бібліотекар рекомендує…». Під час карантину бібліотека отримала велику партію нових книг і це дало можливість для створення віртуальних книжкових виставок, де юні читачі мали змогу познайомитися з цікавими новинками.  

На заходах бібліотекарі поєднували різноформатні матеріали – вербальні, фото, відео, які б могли зацікавити читача. Зокрема: історичне досьє «В єднанні сила і міць держави» з відео «День Соборності» та книжковою виставкою «Ти – єдина й неподільна, Україна моя вільна»; година-реквієм «Голодні очі. Змарноване дитинство»; героїко-патріотичні читання «Мужність і відвага крізь покоління» про партизанський рух на Кіровоградщині з виставкою історичної книги «Герої партизанських доріг»; краєзнавча година «Ми знаємо все про край, де ми живемо», під час якої діти пригадали факти з історії краю, відомих людей, взяли участь у вікторині, читали твори письменників-земляків, у тому числі, й вірші; флешмоб «Ми читаємо Шевченка», в якому пересічні мешканці на вулицях міста згадували вірші поета; голосні читання «І знов читаєм Кобзаря»; Всеукраїнський марафон «Єднаймо душі словом Кобзаря»; День бібліографії «О, мово моя, як спів солов’я» з презентацією книжкової виставки «Українську мову знай – гарно й чемно розмовляй», бібліоекспресом «Яка чудова українська мова», інформаційною мозаїкою «У пошуках знань: українські словники і довідники», дискусією «Сучасна українська мова: самобутність – система – норма»; квест «Мовно-літературний вояж» з вітаннями від українських літературних героїнь - кумоньок Параски та Палажки, українськими приказками та прислів’ями, мовними іграми, піснями та конкурсами; поетична карусель «Любов надає крила» з однойменною виставкою літератури, декламуванням віршів про кохання, конкурсами, іграми та визначенням найромантичнішої пари.

 

 

Влітку бібліотека працювала з обмеженою кількістю читачів, не проводились великі заходів. Відбулись: виставки «Відкриваємо двері в літо», «Молодіжний книжковий вир»; виставка-інсталяція «Чемоданний настрій»; літні читання у бібліотеці «У барвах сонячного літа»; бібліотечний кінозал «Мультяшне літо»; флешмоб «Читання з книжковим настроєм» та інші заходи.

Бібліотека як консультативно-методичний центр здійснила 5 виїздів до сільських бібліотек, 7 стажувань з малими групами фахівців; провела урок фахівця «Документи обліку бібліотечного фонду», виробничі наради; надавала рекомендації в телефонному режимі щодо вивчення та зберігання документного фонду.  

  

 

 

        

Немає коментарів:

Дописати коментар