середу, 3 березня 2021 р.

 Дитячі  бібліотеки  області – 2020  

Новгородківська районна бібліотека для дітей 

Працівники закладу акцентували увагу дітей на прищепленні любові до читання, знайомствах з цікавими особистостями краю, формуванні інформаційної культури та дозвіллі з користю. Цьому сприяли огляди, презентації літературних видань, бібліотечно-бібліографічні заняття, засідання бібліотечного клубу «Рушничок», виставки творчості, майстер-класи, вікторини, ігри тощо.


     Наприклад, захід патріотична сторінка «Час плине, а пам'ять залишається» до річниці Майдану 2014 року запам’ятався учням місцевих школи мистецтв та ПТУ 36 своєю різноплановістю. Діти ознайомились з виставкою-інсталяцією «Небесна сотня: ніхто не забутий, ніщо не забуте», переглянули відео показ «Пам’яті Героїв Небесної Сотні», стали учасниками презентації книги М. Рудневича «Я з Небесної Сотні» про три вирішальні доби на Майдані.

На юних відвідувачів справили враження: зустріч з вчителем С. Черкасом, який яскраво представив історію рідного краю, розповів про створення фільмів на місцевій студії «Пектораль», історичних костюмів, предметів та демонстрував свій фільм; онлайн виставки  - хобі «Руками створена краса» картини з круп викладачки місцевого ПТУ № 36 А. Вінзіцької, - фото «У всьому побачити красу» художниці Юлії Антонюк, - галерея новорічних саморобок «Новорічний сюрприз» учнів БДЮТ, - вишивок «Українські вишиванки – наче райдуги світанки» від користувачів та місцевих майстринь.

Під час проведення циклу бібліотечно-бібліографічних занять їх учасники дізнались не тільки про шлях розвитку книги, а й поступово знайомились із науково-популярними книгами та книгами різних років видання, безпека в Інтернеті тощо. Серед заходів – слайд-показ «Структура книги»; бесіда-діалог «Як вибрати книгу для навчання і цікаву для читання»; подорож енциклопедичними виданнями «Будеш книги ці читати, все на світі будеш знати»; пізнавальний калейдоскоп «Мандрівка в славнозвісну Мудрагелію»; бібліомандрівка «Книги – джерело мудрості. Як полюбити читання»; творча майстерка «В книжечку на згадку – зробимо закладку»; відеоролик «Місце зустрічі – країна Бібліоляндія»; book-парад «Мандри у книжковий світ»; виставка нових надходжень «Розмаїття книжкових новинок». А на засіданні школи безпеки «Кібербулінг: як від нього захиститися» бібліотекарки та працівники районного центру соціальних служб сім’ї, дітей та молоді зачепили одну із найгостріших проблем взаємодії дитини з Інтернетом. Також відбулись – вправа «Ми – різні, ми – рівні», гра «Полювання на лева», поради батькам «Безпека дитини у віртуальному світі», бесіда-знайомство «Netuket – або правила поведінки в Інтернеті».

 

Немає коментарів:

Дописати коментар