четвер, 18 березня 2021 р.

 Дитячі  бібліотеки  області – 2020 

Устинівська районна бібліотека для дітей

 

Особливістю звітного року для бібліотеки був перехід її роботи в режим онлайн. До початку карантинних обмежень бібліотека активно співпрацювала з місцевими школами ти дитячим садочком. Бібліотекарі були частими гостями у класах та групах, де відбувались тематичні заходи та веселі свята. Так, до визначних і пам’ятних дат року та розкриття бібліотечного фонду оформлялись різноманітні книжково-ілюстративні виставки, проводились бесіди, конкурси, флешмоби, майстер-класи серед усіх відвідувачів – від школярів, вихованців школи естетичного виховання до батьків. Зокрема, це: книжкова виставка «Любіть Україну», «Моя країна – Україна»; виставки-інсталяції «Мужність та відвага крізь роки», «Я люблю бібліотеку»; правова бесіда «Я – громадянин України»; мовознавчий брей-ринг; День безпечного Інтернету; «Мандри світом казок»; майстер-класи – «Голуб – символ миру» до Міжнародного дня миру; «День ліхтарика»; «Новорічний настрій», де відвідувачі разом з бібліотекарями вчились виготовляти чудові сувеніри, подарунки та святкові прикраси; розважальні свята до Дня святого Валентина та 8 березня; флешмоби – «З українською хусткою», «Зроби фото з книгою», «Намалюй картину» до Дня художника, під час якого бажаючі мали змогу проявити свою творчу фантазію; новорічна фотозона; нагородження кращих користувачів під час Всеукраїнського тижня дитячого читання, які активно читали, брали участь у житті бібліотеки, слідкували за новинами на бібліотечній сторінці Фейсбук.

 



 

 

Подією для відвідувачів закладу стало те, що  її  читачВолодимир Бірка, отримав подарунок та грамоту від Кіровоградської обласної бібліотеки для дітей  ім. Т.Г.Шевченка за малюнок «Мамо, обійми!», що переміг в обласному турі Міжнародного дитячого конкурсу-єднання «На одній хвилі» серед індивідуальних робіт у віковій категорії «читачі-учні 1-4-х класів».

На сторінці Фейсбук бібліотекарі популяризували читання та книги. Так, наприклад, розроблялися бук трейлери, створювалися відеоролики з життя бібліотеки, тематичні огляди книг та реклама книжкових новинок, рубрики «Народознавча хвилинка щосереди», #оздоровлення_з_бібліотекою; проводився онлайн конкурс на кращий новорічний виріб, переможці якого були нагороджені подарунками. Загалом, було опубліковано 247 текстових інформацій, 852 фото та 69 відео

 

 

Немає коментарів:

Дописати коментар