пʼятниця, 11 жовтня 2024 р.

 Всеукраїнський дитячий літературний конкурс «Творчі канікули – 2024»

Номінація  «Безмежний  світ  моєї  уяви»


Саченок Максим
15 років,  м. Олександрія

    Давно  те  було… 

У незвіданих горах, далеких від людського ока, існувало велике поселення чарівних істот. Це місце було приховане від сторонніх очей магією, і тільки обрані могли знайти шлях до нього. Поселення розвивалося й процвітало, але багато століть тому між його жителями виник конфлікт, що розділив їх на дві окремі країни.

На заході поселення розташувалася країна світлих сил, де мешкали лицарі, ельфи та фенікси. Вони жили в гармонії, підкоряючись своїм королям та магічним стрільцям, що володіли неймовірною силою та мудрістю. Лицарі славилися своєю відвагою, ельфи – своєю мудрістю і довголіттям, а фенікси були символом відродження та нескінченного життя. Їхні королі правили з мудрістю та справедливістю, підтримуючи мир і процвітання у своїй країні.

На сході, за горами, що вкривалися густими лісами і непрохідними трясовинами, знаходилася країна темних сил. Там жили міфічні тварини, які втілювали силу і могутність природи: грифони з гострими кігтями, кентаври, що поєднували силу людини і коня, недовірливі циклопи, хитрі русалки та дракони, чиє полум’я могло спопелити все на своєму шляху. Ця країна була сповнена магії, але темної і небезпечної.

Дві країни ворогували між собою століттями. Вони забули про своє спільне минуле і про те, що колись були єдиним поселенням. Проте мудрий правитель Фівар розумів, що протистояння виснажують і хотів об’єднатися з країною темних сил, щоб разом знайти шлях до миру та гармонії. 

У мудрості сила

Фівар, вождь магів світлої країни, був мудрим і далекоглядним. Він був впевнений, що настав час покласти край багаторічній ворожнечі. Разом з принцом Фрідріхом, молодим і відважним спадкоємцем трону, Фівар вирішив вирушити в небезпечну подорож до темного королівства, аби запропонувати примирення та дружбу.

Фівар і Фрідріх взяли з собою велике військо, що складалося з найвірніших і найсильніших воїнів. Лицарі з блискучими обладунками, ельфи з магічними луками та фенікси, які вміли відроджуватися з попелу, стали їхньою охороною. Вони вирушили в дорогу, не знаючи, що чекає їх попереду.

Шлях мужності та честі

Дорога була довгою і небезпечною. Їм довелося долати круті гірські стежки, темні ліси та глибокі ущелини. Одного дня, проходячи через вузьку ущелину, вони натрапили на дракона, що застряг між скелями. Дракон, на вигляд величезний і грізний, викликав страх у воїнів. Усі подумали, що він злий, і хотіли його вбити, але звір голосно закричав:

– Будь ласка, допоможіть мені! Я застряг між цими скелями і не можу вибратися.

Фівар відчув щирість у голосі дракона і вирішив допомогти. Він підняв свою магічну паличку і направив її на скелі. З яскравим спалахом каміння розсипалося, звільняючи бранця. Дракон вибрався на свободу, розправив свої величезні крила і вдячно схилив голову перед Фіваром та Фрідріхом.

– Дякую вам за допомогу, – сказав дракон. – Ви врятували мене, і я обіцяю віддячити, якщо у вас будуть якісь проблеми. Я розповім про вашу доброту Темному Володарю.

Фівар і Фрідріх подякували дракону за його слова, попрощалися та продовжили свій шлях. Незабаром вони перейшли на інші землі, які були позолочені сонячними променями. Пейзажі цієї місцевості зачаровували своєю красою: золоті поля, величні гори і кришталево чисті озера.

Мандрівники зупинилися, милуючись красою навколишнього світу. Фівар і Фрідріх відчули, що ці землі мають особливу магію, яка наповнює їхні серця миром і спокоєм. Вони зрозуміли, що навіть у найтемніших куточках світу є місця, де можна знайти красу і гармонію.


Нечисть злітає вгору 


З новими силами і вірою в успіх своєї місії, вони вирушили далі, знаючи, що їх чекають нові випробування і пригоди. Але тепер вони мали не тільки відвагу і мудрість, але й підтримку могутнього дракона, який бачив їхню доброту і готовий був прийти на допомогу в потрібний момент.

Раптом, під час милування краєвидами позолочених земель, вони почули різкий звук, який нагадував крик крилатої тварини. Звук був настільки гучним і несподіваним, що всі відразу зупинилися, намагаючись зрозуміти, що сталося. У паніці вони почали шукати джерело цього звуку.

І раптом перед ними з’явився величезний золотий орел. Зло в його очах відразу дало зрозуміти, що це не проста тварина. Орел стрімко спікірував вниз і своїми потужними кігтями схопив магічну паличку Фівара. Змахнувши крилами, він миттєво злетів високо в небо і полетів до найвищої вершини гори, що піднімалася перед ними, за темними лісами.

Фівар відчув, як його серце стислося від розпачу. Його магічна паличка була унікальною і незамінною. Без неї він не міг використовувати свою магію на повну силу, і це могло поставити під загрозу їхні плани.

– Ми повинні повернути мою паличку, – сказав Фівар, дивлячись на принца Фрідріха і їхнє військо. – Без неї я не зможу повністю захистити нас, аби виконати нашу місію.


Пастка

 

Фрідріх кивнув, усвідомлюючи важливість цього завдання. Вони негайно вирушили в напрямку гори, де зник орел. Їхній шлях пролягав через густі і темні ліси, сповнені небезпеками, але вони впевнено крокували вперед, сподіваючись, що небезпека залишилася позаду.

Раптом земля під їхніми ногами почала хитатися, і вони провалилися у глибоку яму. Навколо пролунали звуки натягнутих луків, і вони зрозуміли, що потрапили в пастку. Фівар, Фрідріх і їхнє військо були готові боротися, але перш ніж вони встигли зробити будь-який рух, з лісу вибігли ельфи.

Ельфи, підійшовши до краю ями, побачили, кого зловили. Їхні обличчя змінилися від здивування до радості. Серед ельфів був старий друг, лідер ельфів Аріан.

– Фіваре, Фрідріху! Що ви тут робите? – здивовано запитав Аріан, простягаючи руку, щоб допомогти їм вибратися з ями.

Фівар усміхнувся, піднімаючись разом з іншими. – Ми йдемо до темного королівства, щоб запропонувати примирення і дружбу. Але схоже, що ми потрапили в пастку.

– Вибачте за це, – сказав Аріан, допомагаючи останнім воїнам вибратися з ями. – Ми встановили пастки, щоб захиститися від ворогів, але не очікували побачити вас тут.

– Не турбуйтеся, – відповів Фівар. – Головне, що ми знову зустрілися. Ваша допомога нам стане в пригоді.

Аріан кивнув.

– Якщо ви шукаєте шлях до темного королівства, ми проведемо вас. Лісові стежки можуть бути небезпечними й наші провідники знають безпечні маршрути.

Ельфи взяли на себе роль провідників і повели Фівара, Фрідріха та їхнє військо через ліс. Вони рухалися швидко і обережно, уникаючи пасток і небезпек. Аріан розповів їм про новини в лісі і про те, як темні сили останнім часом стали агресивнішими.

Нарешті, вони дісталися до межі лісу й перед ними відкрився краєвид на найвищу гору. Коли Фівар, Фрідріх і їхнє військо піднялися, перед ними знову з’явився золотий орел. Поруч з ним стояли одноокий циклоп і русалка з темним поглядом. Від їхньої присутності повіяло небезпекою, і всі відчули, як напруження зростає.

Фівар і його супутники знали, що вони не можуть відступити. Вони розуміли, що ці істоти не чекали такого стрімкого нападу, і це був їхній шанс. Без зайвих вагань вони вирішили діяти.

– Вперед! – крикнув Фрідріх, піднімаючи свій меч.

Воїни, ельфи та фенікси кинулися в атаку. Золотий орел спробував злетіти, щоб уникнути нападу, але ельфи влучно вистрілили зі своїх луків, змушуючи його змінити напрямок. Циклоп махнув своєю величезною рукою, намагаючись збити ворогів, але лицарі спритно уникали його ударів і завдавали своїх.

Русалка намагалася використати свою магію, щоб зупинити нападників, але Фівар встиг зняти закляття, захищаючи своїх друзів.

Бій був запеклим, але раптовість нападу дала їм перевагу. Нечисть, не очікуючи такого опору, почала відступати. Зрештою, орел, циклоп і русалка втекли, залишивши позаду свою здобич. Магічна паличка Фівара залишилася на землі, сяючи в променях сонця. Фівар підняв її, відчуваючи, як магічна сила знову наповнює його.

– Ми це зробили, – сказав Фівар, озираючись на своїх супутників. – Завдяки нашій єдності та рішучості ми змогли перемогти.

– Це тільки початок, – додав Фрідріх. – Попереду ще багато випробувань. Але я вірю, що ми зможемо досягти миру.

Вони зібралися разом і, піднявши голови, впевнено крокували до замку. Їхні серця були сповнені надії та рішучості. Вони знали, що тільки спільними зусиллями зможуть досягти своєї мети і принести мир і гармонію до чарівних земель.

Фівар і Фрідріх, сповнені рішучості, вирушили до замку. Вони знали, що попереду їх чекають випробування, але з підтримкою друзів і вірою в мир вони були готові подолати будь-які перешкоди.

Країна Темного Володаря 

Коли Фівар, Фрідріх та їхнє військо наблизилися до воріт темного замку, перед їхніми очима розкрився велетенський розріз у землі. Вони завмерли, дивлячись униз, де розташувалася країна темних воїнів. У центрі цього зловісного королівства стояв величний чорний замок, оточений кентаврами, грифонами та іншими міфічними істотами, які, здавалося, були готові до будь-якого нападу.

– Це їхнє серце, – тихо сказав Фівар, спостерігаючи за рухами темних воїнів. – Ми повинні бути обережними.

Фрідріх кивнув, відчуваючи, як напруження зростає. Вони розуміли, що вступити до цього королівства було найризикованішим кроком, але необхідним для досягнення миру. Вони обговорили свій план і вирішили спуститися в розріз, використовуючи магічні сили Фівара та спритність ельфів, щоб залишитися непоміченими.

Під прикриттям ночі вони почали свій спуск. Ельфи допомагали їм рухатися безшумно, а Фівар використав свою паличку, щоб створити ілюзії, що приховували їх від патрулів. Принц Фрідріх вів своє військо з упевненістю і рішучістю, знаючи, що успіх залежить від кожного з них.

Коли вони досягли дна розрізу, перед ними відкрився ще більший вид на королівство темних воїнів. Вони бачили, як кентаври патрулюють територію, а темні маги проводять свої ритуали. Грифони літали в небі, спостерігаючи за будь-яким рухом.

– Нам потрібно знайти шлях до замку, – шепнув Фрідріх. – Це наш єдиний шанс на зустріч з Темним Володарем.

Вони рухалися вперед, уникаючи патрулів і використовуючи всі свої навички, щоб залишитися непоміченими. Кентаври і грифони не бачили їх, адже Фівар створював ілюзії, що приховували їхні сліди. Вони наближалися до замку, крок за кроком.

Нарешті вони досягли воріт чорного замку. Перед ними стояли два могутні кентаври, озброєні до зубів. Фівар підняв свою паличку і використав магію, щоб знерухомити їх на кілька хвилин, достатніх, щоб пройти всередину.

Коли вони увійшли до замку, перед ними відкрився величний тронний зал. У центрі зали сидів Темний Володар, оточений своїми найвідданішими слугами.

Темний Володар, сидячи на троні свого чорного замку, виглядав вражаюче і містично. Він був високим і струнким, з довгим чорним волоссям, що спадало на плечі. Його очі, глибокі, як бездонна прірва, випромінювали холодну байдужість і владу. Обличчя мав бліде, майже мармурове, з виразом завзятості і розсудливості.

Темний Володар був одягнений у чорну панцирну броню, що відбивала світло, а замість корони над його головою виднілися величезні чорні крила, що виходили від його спини і спускалися вниз, нагадуючи темний силует ластівки в полі під час сутінків. Він мав на собі також плащ, який спадав до підлоги з кількох шарів тканини, виготовленої з тонкого матеріалу, який був би надійно захищений.

Він підвівся, побачивши гостей, і його погляд був пронизаний цікавістю та недовірою.

– Фівар, принц Фрідріх, – сказав Темний Володар, його голос був глибоким і гучним. – Що привело вас до мого королівства?

Фівар зробив крок вперед, тримаючи паличку в руці. – Ми прийшли запропонувати мир і співпрацю. Ми віримо, що наші країни можуть об’єднатися проти спільних ворогів і побудувати краще майбутнє для всіх істот.

Темний Володар задумався, його очі блищали в темряві. Після кількох хвилин мовчання він сказав:

– Ваші слова цікаві. Але чи готові ви довести свою щирість?

– Так, – відповів Фівар. – Ми готові зробити все необхідне, щоб досягти миру.

Темний Володар посміхнувся.

– Тоді покажіть свою рішучість і доведіть, що ви дійсно хочете об’єднати наші сили. Якщо ви зможете виконати мої умови, я погоджуся на переговори. 

Жага миру 

Так почалося нове випробування для Фівара, Фрідріха та їхнього війська. Вони були готові ризикнути всім заради миру і гармонії в чарівному світі.

Фівар, Фрідріх та їхнє військо прийняли виклик Темного Володаря з рішучістю. Вони знали, що завдання не легке, але вони готові пройти через будь-які перешкоди, щоб досягти своєї мети – миру між світлом і темрявою.

Темний Володар висунув умову: вони повинні подолати страшне випробування. Він велів їм пройти через лабіринт загадкових катакомб, що були сповнені жахливими істотами. Лицарі, ельфи, фенікси та інші чарівні створіння стояли перед важким вибором, але були готові ризикувати задля великої мети.

Шлях у лабіринті був напруженим. Фівар використовував свою магічну паличку, щоб знешкоджувати пастки і змушувати страшних істот тікати. Фрідріх і лицарі стояли на сторожі, готові захищати одне одного. Ельфи майстерно використовували свою складну стратегію, щоб обходити небезпечні зони.

Під час долання лабіринту вони зустрілися з великими викликами, але справилися і вийшли цілими й неушкодженими.

Після успішного виконання першого випробування Темний Володар поставив перед Фіваром, Фрідріхом і їхнім військом нове завдання. Цього разу вони мали довести свою відданість та здатність пройти через випробування морального і внутрішнього характеру.

Темний Володар велів їм вирушити до віддаленого вулканічного острова, де, за його словами, знаходиться джерело магічної енергії, потужного достатньо, щоб змінити весь світ. Однак, щоб досягти цього джерела, їм потрібно пройти крізь небезпечні сили природи, повз міфічні створіння та спроби духовного виклику.

Підступні русалки та злі циклопи створювали великі проблеми для Фівара, Фрідріха та їхнього війська під час їхнього шляху до вулканічного острова. Русалки використовували свою чарівну пісню, щоб сплутати їхній розум і змусити збитися зі шляху, а циклопи використовували свою силу, щоб спробувати знищити їхню групу.

Фівар, Фрідріх і їхнє військо зустріли ці виклики зі сміливістю і винахідливістю. Фівар використовував свою магічну паличку, щоб створювати бар’єри проти чарівних впливів русалок і відволікати їхніх воєвод, тим самим забезпечивши, що їхнє військо залишиться разом і не буде знищено. Фрідріх і лицарі використовували свої військові вміння та стратегію, щоб протистояти нападам циклопів, а також власні магічні здібності та могутність.

Незважаючи на всі випробування, Фівар, Фрідріх і їхнє військо змогли подолати всі перешкоди.

Темний Володар і його нечисть, побачивши сміливість і добрі наміри Фівара та його супутників, вирішили припинити ворожнечу. Після всіх випробувань Темний Володар зрозумів, що вони готові до миру.

Таким чином, вони уклали договір, який заклав основу для майбутнього співіснування їхніх країн. Договір включав умови про взаємне непорушення територій, спільні заходи проти загрози від зовнішніх сил, а також культурний та торговий обмін між їхніми народами.

А магічну паличку, як символ довіри та визнання, вирішили використовувати тільки в цілях захисту своїх королівств. Так почалася нова ера в історії чарівного поселення. Світлі і темні істоти працювали разом, підтримуючи і захищаючи один одного.

Як з’ясувалось, це був не кінець, а початок. Початок нової історії про честь, гідність, підступність і зраду. Але то вже зовсім інша історія…

 

Немає коментарів:

Дописати коментар