понеділок, 7 лютого 2022 р.

Дитячі бібліотеки області - 2021  Благовіщенське 

  Обслуговування користувачів дитячих бібліотек продовжувалась в умовах карантинних обмежень. Але бібліотечні фахівці шукали, відкривали нові форми і методи спілкування з читачами, про які зазначимо у постах.

З метою підтримки дитячого читання, різнобічного змістовного дозвілля дітей, бібліотекарі працювали не лише в реальному, а й віртуальному просторі, зокрема – на сайтах, блогах, телебаченні, у соціальних мережах, місцевій пресі тощо. Завдяки бібліотекам користувачі дізнавались багато про нові дитячі книги і періодичні видання, відомих знаменитостей, знакові світові події; навчались запобіганню розповсюдженню COVID-19, застосуванню важливих інформаційних уроків, майстер-класів, лайфхаків у побуті; мали можливість взяти участь у різноманітних місцевих і всеукраїнських конкурсах, заходах тощо. Усе це сприяло на користь дітям, як своєрідний релакс від багатьох негативів сьогодення, а також - розширенню світогляду та саморозвитку юних особистостей.

Міська бібліотека для дітей

КЗ «Благовіщенська міська публічна бібліотека»

Закладом організовувалась низка заходів спільно з партнерами до знаменних дат нашої держави з використанням різноманітної художньої, історичної, довідкової, правознавчої літератури, електронних слайд-презентацій. Серед таких: книжково-ілюстративна виставка «Україна – територія Гідності та Свободи»; патріотично-інформаційна бесіда «Герої не вмирають»; бібліотечний конкурс малюнків «Незламна і єдина будь навіки, Україно»; історичний екскурс «Україна – незалежна європейська Україна»; бесіди з працівниками Центру пробації Благовіщенського РС «Конституція – паспорт держави», «Права дитини»; вікторина «Правова відгадайка» та інші.

З метою вшанування літературної спадщини українських письменників-геніїв та розкриття маловідомих сторінок їхнього життя відбулись такі заходи, як: книжкова виставка-персоналія «В її імені барви України»; віртуальна подорож «Дорога до Лесі» (до 150-річчя з дня народження Л.Українки); біографічна коментована мозаїка «Тарасовими шляхами» з декламацією віршів поета та віртуальною подорожжю до будинку-музею Т. Г. Шевченка на Черкащині.

З нагоди Всеукраїнського дня бібліотек фахівці долучили юних мешканців міста до обласного заходу Travel-день «Бібліотека очима дітей» з мозаїкою пізнавально-розважальних святкувань, а саме – екскурсіями, виставками нових книг, літературними вікторинами, іграми тощо.

Неодноразово для найменших користувачів бібліотеки проводився захід казкотерапія «Казки затишного лісу». Адже тут малеча зустрічалась не тільки з казковими героями, які проводили для них захоплюючі конкурси, вікторини, читали вголос казки, а й активно обговорювали своїх улюбленців, відгадували про них загадки та зображали їх у малюнках.

Турбувались бібліотекарі й про підвищення кваліфікації своїх колег із сільських філій – організували на базі дитячої бібліотеки семінар: «Трансформація надання бібліотечних послуг в умовах сучасних викликів», брали участь у практикумах, творчих заняттях, тренінгу та надавали методичні консультації в телефонному режимі.

 

Немає коментарів:

Дописати коментар