вівторок, 22 лютого 2022 р.

 Дитячі бібліотеки області – 2021  Кетрисанівка 

Філія «Дитяча бібліотека»

КЗ «Публічна бібліотека» Кетрисанівської сільської ради

У зв’язку з реорганізацією бібліотек громади та карантинними обмеженнями закладам не вдалось в повній мірі реалізувати заплановане. Але завзятість бібліотекарів та активність користувачів надала багато можливостей для здійснення різнопланових заходів, як реальних, так і віртуальних. Юні читачі були одними з найактивніших учасників обласних турів 6-ти Всеукраїнських конкурсів. Є серед них і переможці обласних турів, твори яких увійшли до збірки «Творчі канікули – 2021» Всеукраїнського дитячого літературного конкурсу, виданою Національною бібліотекою України для дітей. Від Кіровоградської обласної бібліотеки для дітей ім. Т.Г.Шевченка колектив КЗ «Публічна бібліотека» Кетрисанівської сільської ради отримав Подяку за організацію творчого дозвілля дітей територіальної громади.

Бібліотекою підготовлено та проведено низку заходів патріотичного спрямування: книжкова виставка «Тричі слава Україні і її героям»; онлайн-виставка «Майдан у книгах»; бесіда-діалог «Ми – діти вільної держави»; презентація Книги пам’яті «Жителі Бобринецького району, які були мобілізовані до лав Червоної Армії 1941-1945 рр.»; майстер-клас з виготовлення українського прапора із паперу «Наш синьо-жовтий прапор веде у майбуття»; тематична майстерня вдячності «Мак, як символ пам’яті України». У заходах – історичні години «Бабин Яр: пам'ять на тлі історії» та виставка-реквієм «Скорботна свічка пам’яті святої» взяли участь читачі різних вікових категорій. До їхньої уваги представили документальні свідчення, архівні фото та книгу «Бабин Яр» з життя окупаційного Києва, за спогадами юного очевидця трагедії, майбутнього автора масштабного твору-хроніки А. Кузнєцова. У рамках акції «Бібліотека – територія єдності» організовано збір книг для військовослужбовців до Дня Збройних сил України. В акції взяли участь читачі різних вікових категорій 18-ти бібліотек-філій, у тому числі, й учні загальноосвітніх шкіл громади. Понад 150 примірників книг були передані, з найкращими побажаннями, до Бобринецького відділення Кропивницького райвійськкомату для воїнів-земляків, що проходять службу в одній з військових частин.

Учасники бібліотечного клубу за інтересами «Школа Громадянина» відвідали корисні засідання різного формату: проєкт-відеоролик «Стоп булінг!» за участі фахівців РУСССДМ О.Жака та М.Безпалко; правовий практикум «Наші права у мандрівку життя», проведений спеціалістом відділу юстиції І.Дмитрян; урок-бесіда «Протидія безпеки» зі спеціалістом Регіонального управління юстиції у Кіровоградській області Н.Ісаковою. Під час Тижня безпеки дорожнього руху відбувся важливий урок «Безпека на дорозі – безпека в житті».

Формування читацьких інтересів відбувалось завдяки таким заходам, як: книжкові виставки - мандрівка «Мандруємо з героями улюблених книг»,  - рекомендація «Прочитай – мені сподобалось!»; літературні  - година «Чого ми не знали про В. Стефаника досі» і подорож «Книжковим всесвітом». Зацікавив відвідувачів і День інформації «Книга; від друкованої до електронної» з низкою корисних заходів: екскурсія для тих, хто вперше завітав до бібліотеки; відео «Як твориться книга»; бібліотечний урок «Диво-мандрівка до країни Читалії»; огляд літератури «Дива і таємниці книжкової скарбниці», отриманої від Українського інституту книги; вікторина «Чи уважний ти читач?».

Професійне спілкування бібліотечної спільноти громади організовувалось під час фото флешмобу «Робочий день у вишиванці», за результатами якого створено відео, розміщене на сторінці публічної бібліотеки у фейсбук та воркшоп «Писанки в стилі «вінтаж»» з метою майбутнього навчання юних відвідувачів. У рамках ретропроєкту «Чим багата Кетрисанівська хата» щодо популяризації краєзнавчих автентичних матеріалів, бібліотекарями створено 14 відео-мандрівок сільськими територіями громади. Кожна мандрівка – окрема історія, наповнена звичаями, обрядами та традиціями, які на фейсбук переглянули 25,9 тис. відвідувачів https://www.facebook.com/КЗ-Публічна-бібліотека-Кетрисанівської-сільської-ради-106266688284334/videos 


 

 

Немає коментарів:

Дописати коментар