середу, 23 лютого 2022 р.

 Дитячі бібліотеки області – 2021  Новоархангельськ 

Новоархангельська бібліотека для дітей

Робота з користувачами організовувалась таким чином, щоб бібліотека залишалась центром корисного спілкування відвідувачів, що й відображалось у проведенні заходів різного спрямування і тематики. Серед таких: розгорнуті книжково-ілюстративні виставки – «Вінок пам’яті героям Небесної сотні», «Мужність залишається у віках», «Україна починається з тебе», «Від козаків до кіборгів», «Дитина у світі законів», «Земле Шевченкова, земле Франкова, вічна твоя соловейкова мова», «Я поділюсь з тобою добротою», «Теплі історії холодної зими»; героїко-патріотичні читання «Пам'ять загиблим – слава живим»; читання віршів про героїв України; правова вікторина «Знання законів – знання прав»; літературно-поетична година «Вічне і живе Шевченкове слово»; літературний марафон «Прочитай твір Стефаника»; ігровий майданчик «Шляхами козацької слави»; мовна ігротека «Славте мову цю чудову, на оновленій землі»; перегляд мультфільму «Як козаки кашу варили» та інші.

Заходи програми «Бібліотечне літо» були зорієнтовані на жвавих, кмітливих талановитих читачів. Наприклад, в День читацької мрії «У віршах дитячих відкриваємо себе» діти читали вірші українських письменників, розповідали вірші напам'ять, знайомились з книжковою виставкою «Світ чудовий, світ книжковий». Казкове асорті «Зустрічі на перехресті казок» спонукало дітей до розгадування вікторин, виконання завдань, під час яких учасники уявляли себе казковими героями та аналізували їхні дії, а конкурс «Намалюй свою мрію» - до старанності та творчості юних.

Бібліотека приєдналася до обласного Travel-дня під хештегом #Бібліотекаочимадітей присвяченого Всеукраїнському дню бібліотек. Діти взяли участь у: бібліорозвагах – «Грайся, рухайся, читай»; конкурсах міні-творів «Бібліотека – острів творчості і талантів» та малюнків «Створюємо бібліотечний простір»; перегляді книжкових виставок та відео-подорожі «Найсучасніші бібліотеки світу»; літературному читанні, де кожен учасник вибрав книгу до вподоби;  вуличній акції «Твій друг бібліотека».

Національний тиждень читання, що відбувся у грудні, ознайомив дітвору з кольоровими читаннями та святковими атрибутами, зробленими власноруч працівниками бібліотеки. Так, книжкова виставка «Книги, які читає твій друг» пропонувала книжки в кольорових обкладинках різної тематики, гарні та цікаві за змістом. Загалом, діти взяли почитати 87 «кольорових» книжок.

Бібліотека співпрацювала зі своїми партнерами – культурними закладами, приватними підприємцями. Так, другокласникам дуже сподобалась низка конкурсів, вікторин, ігор, змагань під час веселих розваг «Чудотворцю Миколай, ти усіх оберігай» та новорічних вечорниць «З чудесами на поріг знов ступає Новий рік». За активність діти отримали солодкі подарунки від бібліотечних спонсорів – місцевих приватних підприємців. До природничого квесту «Флора і фауна очима дітей», організованого місцевим краєзнавчим музеєм, приєдналася і дитяча бібліотека з краєзнавчою вікториною, бібліофрешем, конкурсами, під час яких юні інтелектуали демонстрували свої знання.

У соціальних мережах були представлені різні матеріали, зокрема, відеоролики «Живи та міцній українська державо» (ютуб), «Ти себе Українкою звала», відео читання оповідання Л. Українки «Біда навчить», цикл розповідей про сучасних українських письменників для дітей (фейсбук) та інші.

Підвищуючи свій професійний фах, бібліотекарі вперше застосовували платформу ZOOM, що дало їм змогу долучатися до обласних онлайн семінарів та взяти участь в офлайн семінарі «Рекомендації до планування 2022» в координації з Публічною бібліотекою.

 
 


Немає коментарів:

Дописати коментар