четвер, 7 березня 2019 р.

«Спектр  діяльності  бібліотек  з  дітьми  у  2018  році»

У дитячому відділі Онуфріївської РБ обслуговуванням юних відвідувачів займалась і фахівець відділу, і працівники бібліотеки. Приділялась увага різнобічним заходам, присвяченим, зокрема: духовному становленню юної особистості, популяризації бібліотеки та письменників-ювілярів року, формуванню інформаційної культури, прояву творчих здібностей дітей та організації їхнього дозвілля. До прикладу, окремі заходи: поетичний вернісаж «Кобзар – книга на всі часи»; історичний екскурс «Навіки будь єдина, моя ти Україна»; європейське рандеву «Подорож країнами Європи»; літературна подорож «У кожній казці – доброти перлина» до столітнього ювілею В. О. Сухомлинського та книжкова виставка «Джерело добра і любові», на якій експонувалась книга Василя Олександровича «Верьте в человека» з автографом та побажаннями читачам бібліотеки; виставка-персоналія «Загадкова планета Близнеця» до 85-річчя з дня народження письменника; біографічний калейдоскоп «Чарівник з Німеччини» до 95-річчя з дня народження німецького письменника О. Пройслера; книжкова виставка інсталяція «Тисяча мудрих сторінок». 

А також, День інформації «Країна знань нам двері відчиняє», прес-круїз «Журнальними островами», бібліотечний урок «Твої друзі – словники», віртуальна мандрівка «Книги незвичайні на полицях відкривають дітям таємниці», інформаційний фуршет «Безпечні стежки в Інтернеті», практичне заняття «Спілкування в Інтернеті»; чародій-вечір «По Вкраїні з краю в край, ходить Святий Миколай»; інтелект- кафе «Літнє кафе для книголюбів»; 

арт-майстерня «Паперові квіти», майстер-класи «Романтичні ліхтарики» з паперу, «Сова – символ мудрості, знань та ерудиції» – ліплення з солоного тіста. 
Учасники народознавчої палітри «Вишиванка – національна святиня» дізнались про: історію виникнення вишиванки, значення рослинної і кольорової символіки, види орнаментів, а також технологію вишивки в різних регіонах України. 

Із цікавістю переглянули презентацію «Українські вишиванки – наче райдуги світанки» та книжково-ілюстративну виставку «Вишивана моя Україна» зі зразками національного одягу музею історії Онуфріївського району, світлинами національних костюмів різних областей країни та книги з технології вишивки.

Влітку бібліотекарі працювали з відпочиваючими пришкільних таборів та дітьми із сіл Вишнівцівської та Попівської шкіл, для яких організовувались екскурсії «Бібліотека – книжковий рай, все що хочеш вибирай», різноманітні літературні ігри, вікторини, конкурси з оригінальними завданнями тощо.











                                      

Читацька сім’я дитячого відділу поповнилась на 8 осіб, завдяки декільком заходам до Всеукраїнського дня бібліотек, а саме: хіт-параду читацьких думок «Я люблю бібліотеку за …», вуличній презентації «Бібліотека – добрий чарівник, у ній багато різних книг», акції безкоштовного запису «Бери друга – йди до бібліотеки».

У роботі з дитячим будинком «Жива Перлина» фахівці бібліотеки відчувають позитивний відгук від його вихованців. Дітям подобається брати участь у різноманітних бібліотечних заходах, як-то: бібліотечний уїк-енд «Читаємо з насолодою, граємось залюбки», огляд літератури «Сторінки на всі смаки», майстер-клас з тісто пластики, проведені спільно з РБК, у рамках акції «Вихідний день з дитиною», оголошеною головою РДА. 

Розважальна програма «Зимові дива» (разом з районним музеєм), де діти відповідали на питання вікторин, грали в настільні ігри, а на майстер-класах навчались ляпкографії (нетрадиційна техніка малювання) та виготовляти паперові новорічні прикраси. Захоплюючою була екскурсія «В бібліотеку на гостини» для молодших вихованців з мандрами книжковими виставками, новими книгами та журналами, вікториною «Допоможи казковим героям», малюванням та настільними іграми. У подарунок діти отримали закладки для книги. Як результат, діти різних вікових груп завжди виявляють бажання стати читачами закладу. Про роботу з користувачами з дитячого будинку повідомлялось у місцевому часописі «Придніпров’я».



Немає коментарів:

Дописати коментар