середу, 27 березня 2019 р.

«Сільські  бібліотеки  –  для  користувачів-дітей у 2018 році»

Добровеличківський район


У дитячому відділі Липнязької СБ проводилась низка зустрічей із земляками, учасниками яких були і діти, і дорослі. Зокрема, це зворушливі заходи-одкровення з матерями-героїнями, творчими сім’ями села, сімейного спілкування «Читає мама, читає тато, читаю я», які відкрили відвідувачам нову і корисну інформацію про односельців, спонукали більше читати, ділитись враженнями про прочитане. Під час зустрічі з місцевою поетесою Р. Халазій, діти познайомились не тільки з її поетичною збірочкою, а й мали можливість насолоджуватись віршами в авторському виконанні. Щоб ширше познайомити дошкільнят та школярів з фондом бібліотеки, бібліотекар використовувала різні заходи, переважно в ігровій формі. Серед них: літературна гра «Загадковий світ тварин», подорож «В країну казок», голосне читання книги А. Сокол «Лісові художники», огляд періодичних видань «Журнальна карусель запрошує», День та огляди нових книг, вікторини тощо.
У дитячому відділі Піщанобрідської СБ багато років приділяється особлива увага дітям зі школи-інтернату, з яких 100 осіб є активними читачами. Усі діти обслуговуються позачергово, на пільгових умовах, їм надається право більш тривалого користування взятих документів. З ними  проводяться заходи різного характеру: бесіда «Наркоманія – це просто згубна звичка», екологічна вікторина «Природолюби», уроки народознавства «Історія українського війська», «Пам’ятаємо свій родовід», година спілкування «Людина. Особистість. Громадянин» та інші.

Юним користувачам відділу запам’ятались заходи: бесіда «Любіть Україну у сні й наяву», вечір пам’яті «Герої Небесної сотні», урок-реквієм «Чорнобиль і відлуння трагедії», година державності «Кольори, що вселяють надію», бесіда «Що ми залишимо нащадкам?», турнір «Ми – козацького роду діти», зустрічі з учасниками АТО та педагогом, кандидатом фізико-математичних наук П. П. Чолпаном, які розповідали дітям про своє особисте життя, любов до батьківщини та улюблені книги.


Тема прищеплення любові до читання звучала під час: огляду книжкової виставки «Розкриваючи книгу, відкриваємо світ»; ігор «Інтелектуальне перехрестя», «Ми з казок В. Сухомлинського», «Знов прийшло веселе літо, царство зелені і квітів», конкурсів – ерудитів «Юні читайлики» і «Міс начитаність», вікторин «Почитаємо, пограємо, казки відгадаємо», «Подорож у світ казок» та обслуговування відпочиваючих дітей у пришкільних літніх таборах. 

Немає коментарів:

Дописати коментар