пʼятницю, 22 березня 2019 р.

«Сільські  бібліотеки  –  для  користувачів-дітей у 2018 році»

Бобринецький район


Усі сільські книгозбірні та районна бібліотека для дітей долучились до реалізації краєзнавчого районного проекту «Мандруємо земним раєм, степовим Бобринецьким краєм!» спільно з Громадською організацією «Мистецька Бобринеччина». Мета – створення та випуск культурно-туристичних буклетів кожного населеного пункту. Презентації буклетів проводилися у Бобринецькій РБД за участі створювачів. Це: «Живописна, музична та театральна Мар’янівка» разом з дітьми із сільської школи, які стали користувачами РБД; «Село серед золотих ланів – Златопілля»; «Веселівка – туристична і патріотична перлинка степу»; «Родами славна та минувшиною багата Миколо-Бабанка». Проект має продовження у 2019 році.

      

Відбувались й інші краєзнавчі заходи. Другий рік Златопільська СБ працювала над проектом «Автентичність та неповторність людей Златопільського краю», який включав творчу зустріч «Українська пісня – це бездонна душа нашого народу» з народним аматорським колективом «Свердлівчанка», майстер-клас «Українська вишиванка», вікторину «Картопля – другий хліб» тощо. Новоградівська СБ втілювала проект «Звичаї та традиції мого села» з музично-розважальною програмою «Квітка долі», бесідою «Традиційне харчування українців. Страви притаманні новоградівцям», годинами – обрядовості «Весільні обряди українців-односельців» та пізнавальною «Зима прийшла, празники привела».
У Федіївській СБ діяла комплексно-цільова програма «Стежиною батьківського краю», у рамках якої було створено бібліографічний список літератури «Моя мала Батьківщина – частинка Кіровоградської області», здійснено історико-географічне дослідження «Походження назви річки Мертвовід та прилеглої місцевості», бібліомандрівку за 8 км від села «Магічне місце Сакральне, центр Великої Скіфії».
З метою утвердження патріотичних почуттів юних у районі мав резонанс творчий конкурс за темами «Лист солдату», «Малюнок на фронт», «Тато на фронті повинен знати, що я його люблю», «Ми – діти, майбутнє яких Ви захищаєте» в якому взяли участь юні читачі Береславської, Благодатненської, Веселівської, Кетрисанівської, Новоградівської, Олексіївської, Червонопільської СБ. Усі роботи було передано до Бобринецького військового комісаріату для відправки бійцям ООС (Операція об'єднаних сил).
Різноманітними були бібліотечно-бібліографічні заняття: літературно-розважальне бібліошоу «Подорож в книжкове царство» (Веселівська СБ), бібліофреш «Бібліографія – країна, якої немає на карті» (Чарівнянська СБ), брейн-ринг «У колі улюблених книг» (Бобринківська СБ), ретро-спогади «Улюблені герої, з улюблених книжок» (Береславська СБ), прес-веселка «Панорама періодичних видань» (Олексіївська СБ). З метою популяризації матеріалів журналу «Джміль», що виходить з електронними додатками, бібліотекар Федіївської СБ разом з педагогами почали втілювати цикл заходів «Ми – діти козацького роду».
На допомогу навчальному процесу у сільських бібліотеках району проведено 42 літературні години, по 5 бесід і диспутів, 10 літературно-музичних ігор.
На радість користувачам Тарасівської СБ придбано дитячі настільні розвиваючі ігри.


Немає коментарів:

Дописати коментар