пʼятницю, 29 березня 2019 р.

«Сільські  бібліотеки  –  користувачам-дітям  у  2018  році»

Компаніївський  район

Багато цікавого і професіонального фактажу у сільських бібліотеках району відображено у минулорічному звіті. Про все в одному пості не розповісти. Тому на блозі ознайомимо з основним.
Щоб краще розкрити сторінки минулого і сучасного країни, її традиції та звичаї, бібліотекарі проводили не тільки тематичні бесіди, а й запрошували дітей до переглядів відеофільмів, участі у конкурсах, майстер-класах, читання віршів, виконання пісень про Україну. Зокрема, це: гра-подорож «Хай з козачка виросте козак» (Гарманівської СБФ); конкурсно-розважальна мозаїка «Квітуй Україно – незалежна державо, багата і щедра святая земля» (Нечаївська СБФ); краєзнавча спіраль «З нашого минулого для нашого майбутнього» (Роздольська СБФ); літературно-краєзнавчий фуршет «Дегустація літературних новинок Кіровоградщини» (Мар’ївська СБФ); День краєзнавства «Історія роду в історії краю» з презентацією виставки «Сонячні барви рідної землі».
Відповіді на морально-правові питання користувачі отримували під час: казково-правознавчої вікторини «Дитина під парасолькою закону» з розповіддю про різноманітні юридичні професії, ситуаційної гри «Мандрівка океаном Прав» (Гарманівська СБФ); вікторини «Права дитини – права на майбутнє» з переглядом тематичних мультфільмів, грою «Впіймай право за хвіст» (Червоновершська СБФ); бумеранг «Умій сказати: «Ні!» з тренінгом та обговоренням різних ситуацій (Водянська СБФ); година застереження «Знати, щоб зберегти себе» (Петрівська СБФ).

Валеологічний та екологічний напрями займають певну нішу у роботі з юними користувачами завдяки заходам: День інформації «Здоров'я – мудрих гонорар» з переглядом літератури і слайд-презентацією «Здорова дитина – здорова родина», зустріччю із завідуючою Мар'ївським ФАПом, побажаннями дітей на «Стіні здоров'я» (Мар’ївська СБФ); екологічний круїз «Україна – край лелечий» з пізнавальними зупинками «Цифри у світі птахів», «Най-най у пташиній сім’ї», «Пам'ятники птахам» (Червонослобідська СБФ); конкурс ерудитів «Цей безмежний прекрасний світ» (Першотравенська СБФ); усний журнал «Бережіть довкілля!» (Гарманівській СБФ); екологічна акція «Зробимо Роздолля маленькою Європою» (Роздольська СБФ).


Сільські бібліотекарі готували багато цікавих матеріалів для своїх відвідувачів, присвячених письменникам, українській мові, розвитку здібностей користувачів та їхньому змістовному дозвіллю. Наприклад: флешмоб «Мова - ДНК нації», ілюстроване панно «Тарас Шевченко – великий народний поет і художник» (Мар’ївська СБФ); літературний променад «Тече вода з-під явора», майстер-клас «А над світом вишивка цвіте» (Водянська СБФ); літературне паті «Казковий світ Наталі Забіли», літературне асорті «Писати дітям – його кредо» до 85 річчя з дня народження письменника-земляка В. Близнеця (Роздольська СБФ); літературне свято «Казки школи під голубим небом» (Гарманівська СБФ); екскурсія до Нечаївського літературно-меморіального музею письменника-земляка Ю. Яновського (Виноградівська СБФ); піжамна вечірка (Червоновершська СБФ); дитячий шабаш «Helloween по-українськи» (Червонослобідська СБФ); літературно-розважальне шоу «Табір – весела сім’я, табір – це друзі і я» (Софіївська СБФ), День творчості (Нечаївська СБФ). 


      


    При СБ успішно діяли гуртки, де формували у користувачів естетичний смак, надавали інформацію про життя краю, виготовляли новорічні прикраси, обереги для учасників АТО, малювали картини пальчиками, вчились готувати страви та інше.
Рекламі закладів також приділялась належна увага: День відкритих дверей «Бібліотека – твоя територія» (Червоновершська СБФ);  фестиваль читацьких історій «Гарний настрій у кишені» (Губівська СБФ); бібліоподорож «До казкового дворика запрошуємо малят» (Мар’ївська СБФ) та інші.














Немає коментарів:

Дописати коментар