середу, 6 березня 2019 р.

«Спектр  діяльності  бібліотек  з  дітьми  у  2018  році»

Відділ обслуговування дітей ЦРБ Олександрійської РЦБС у своїй роботі з користувачами орієнтувався на ефективні заходи різної тематики. Такі, як: тайм-діалог, вишиванка-party, фольк-ф’южн, історико-краєзнавчий пазл, бібліо-майданчик, медіа-вікторина, піраміда знань, геральдичний калейдоскоп та інші. Працівники відділу обслуговування дітей долучались до організації та проведення багатьох масштабних заходів, які розроблялись і проводились не тільки у ЦРБ, а й за її межами, зокрема, у багатьох сільських бібліотеках.

Серед розмаїття заходів: медіа-подорож «Під вільним сонцем, моя Україна, величним розмаєм цвіте»; правовий пазл «Конституцію вивчаємо, пам’ятаємо, поважаємо»; година-реквієм «Чому сумує, плаче дзвін і біль сердець в одне єднає?» до 85-ї річниці Голодомору і вшанування пам’яті його жертв; година мужності «Відваги і слави вічний вогонь»; літературні мандри «В кожній його казці – мудрості перлина» до 100-річчя від дня народження В. О. Сухомлинського; флеш-моб «Всім дружби бажають діти малі, злагоди й миру на нашій землі»; лялькові вистави та святкові розважальні програми для дітей з особливими потребами; бібліоланч «Моя родина – маленька країна»; святковий калейдоскоп «Усміхайся радо з нами, бо сьогодні свято мами!»; програма «Магічний мікс розваг»; книгомандри «Незвичайні пригоди звичайних книг»; серпантин загадок «Як не знаєш – прочитаєш, коли мудрий відгадаєш». 
     У рамках проекту «Українська регіональна платформа громадських ініціатив» за підтримки Європейської Комісії у ЦРБ діяла сенсорна кімната, яку відвідали понад 370 дітей Олександрійщини. Проводились заняття для особливих дітей з психологами-волонтерами. 

Бібліотекарі розробили і втілювали програму читань «Літо на книжковій хвилі», з багатьма пізнавально-розважальними та ігровими заходами, з якою фахівців ЦРБ і дитячого відділу виїздили до пришкільних таборів ЗОШ району, на яких побувало 250 дітей. Феєричною була кавунова вечірка «Його Величність - Кавун». Учасники мали своєрідний дрес-код – одяг зеленого та червоного кольору. Кожен з присутніх отримав тематичний капелюшок, а бажаючим ще малювали скибочку кавуна на щоці. 
                
                                   

                                 

До року німецької мови в Україні фахівці проводили не лише заходи, а й створили друковане яскраве ілюстроване видання – дайджест за творами німецьких письменників «Звідки родом пан Белло?». 
      В інформаційно-ресурсному центрі ЦРБ допомагали юним користувачам орієнтуватись в інформаційних ресурсах мережі. Послугами центру скористалось понад 550 користувачів-дітей. Цю роботу доповнювали урок-інформація «Вебліографія – дітям: освітні ресурси», бібліографічна лоція «Самостійно попрацюй – результат відчуй», День інформації «Від книги до сайту: що цінніше?», різні вебліографічні покажчики, інформаційні списки, мультимедійні презентації тощо.
Зміцненню позитивного іміджу у громадському та культурному житті, сприяли й професійні відзначення фахівців ЦРБ. Так, директор Олександрійської РЦБС Н. Чуянова стала лауреатом обласної премії у галузі культури  «Духовний скарб Кіровоградщини», а колектив закладу ЦРБ ім. Д. І. Чижевського занесено на Дошку пошани кращих працівників галузі культури Олександрійського району.





Немає коментарів:

Дописати коментар