вівторок, 23 лютого 2021 р.

 Дитячі  бібліотеки  області – 2020 

Гайворонська  районна  бібліотека  для  дітей  

Спектр різноманітної тематики заходів для свої відвідувачів – від патріотично-народознавчого, пізнавального, морально-правового, екологічного до дозвіллєвого – фахівці впроваджували, використовуючи як звичні бібліотечні форми, так й інформаційно-технологічні. Серед них: години  – пам’яті «Нам не забути славу Крут»,  літературна «Довго щирими сими словами до людей промовлятиму я…» до 149-ти річчя від дня народження Л. Українки,  – спілкування «У дружбі – наша сила», – корисних порад «Найбільший скарб – міцне здоров’я» та народознавча «Від Різдва до Водохреща». Читачам запам’ятались: книжково-ілюстративна виставка «Рідна мова з пісні і любові»; літературна вікторина «Українську мову знай, гарно й чемно розмовляй»; мультимедійна презентація «Скарби рідної мови»; бесіда-тренінг «Булінгу – «Ні!»; цікаві повідомлення «Світовий океан: цікаві факти, таємниці та загадки» з переглядом відеофільмів «Химерні риби океану» та «Забруднення світового океану»; огляд виставки-інсталяції «Наші милі та пухнасті друзі», гра «Хто сказав «Няв?», слайд-презентація «Мій улюблений котик». Успіхом користувались виставки малюнків юних читачок бібліотеки: «Я малюю синє небо, річку і вербу. Я малюю рідну землю, на якій живу» А. Хромієнкової із зимові та літніми пейзажами, улюбленими тваринами – величними оленями і ніжними кошенятами та «Світ фантазії, кольору і краси» Я. Ліпісієнко.

Діти залюбки відвідували заняття гуртка «Комп'ютошка» з інформаційної грамотності, на яких розглядались такі питання: «Створення презентації в програмі PowerPoint», «Робота в програмі Scratch», «Створення мультфільмів в програмі Scratch», «Робота з таблицями та вставлення зображень в текстовому редакторі MS Word»; «Microsоft Word» тощо. Майстер-класи гуртка «Умілі руки» користувались неабиякою популярністю, адже діти навчалися виготовляти різні листівки, аплікації, квіти, закладки, подарунки. Члени гуртка «Книга і лялька» працювали над ляльковими виставами «Пригоди сучасного Колобка», «Весняна казочка».



Бібліотекарі залучали читачів до книги через соціальні мережі. Задля цього здійснено велику роботу. Так, на сторінку у фейсбук подано понад 600 інформацій – текстових та фото, у Ютуб – 25 відео.

Детальніше тут:  

https://www.facebook.com/groups/367357523721159

Серед матеріалів: #друзямраджупрочитати публікувались фото читачів бібліотеки з книгою (15 дописів); #крамничкакориснихпорад (6); #хто?що?як?де?коли? (12);  #екограмотність (9);  Інтерактивні ігри, вправи, вікторини (20);  інфо-хвилинки, хвилинки-цікавинки про книги  (7);  слайд-презентації (13); відео казки в авторському читанні від письменниці-землячки Л. Олександрук «Півник-забіяка і його хоробре серце» та «Крилаті захисники»; 8 буктрейлерів на книги сучасних авторів різних країн; 10 віртуальних книжкових виставок та 25 відео, присвячених ювілеям письменників, важливим подіям, цікавим історіям.

 

 

 

 

 

Немає коментарів:

Дописати коментар