понеділок, 8 лютого 2021 р.

 Дитячі  бібліотеки  області – 2020   

Вільшанська  районна  бібліотека для дітей

 

Бібліотека активно займалась популяризацією читання, чому сприяли різноманітні форми роботи. Серед заходів патріотичного спрямування, що привернули увагу користувачів: вулична акція «Прочитай книги про Україну» з книжковою виставкою «Моя земля – Незалежна Україна» та краєзнавчо-історичною вікториною «У серці моїм живе Україна»; відео презентація «Подія, що пережила час» про історію виникнення свята Соборності України; історична подорож «Герої Крут – для нащадків взірець» з виставкою літератури «Крути – цвіт української нації» та переглядом відеофільму «Лист без конверта»; година миру «Хай буде мир віднині і довіку»; електронна презентація «Увічнення пам’яті Тараса Шевченка в Україні і світі»; віртуальна виставка «Національний скарб – українська книга»; онлайн читання «України диво барвінкове – дзвінка співуча рідна мова» та онлайн майстер-клас «Голуб Миру» з О. Михайловою, студенткою Миколаївської філії Київського національного університету культури і мистецтв.


       Народознавчо-краєзнавча тематика користується попитом завжди. Адже це не тільки нові знання про місцевість проживання, а й знайомство з неординарними особистостями і відкриття мистецької краси. 

Так, наприклад, у юних читачів викликали зацікавленість: краєзнавчий променад «Люди, які звеличують наш край» з місцевим краєзнавцем В. Вовченко, де йшлося про відомих художників-земляків, роботи яких зберігаються у місцевому музеї; народознавча відео довідка «Зелене свято у травах іде»; фото зона з вишитими старовинними рушниками різноманітних орнаментів та кольорової гами, що використовувались на Вільшанщині в різні часи; виставка народної вишивки «Візерунок долі», створених людьми з особливими потребами.

    Бібліотечний клуб «Другарче» продовжував знайомити усіх охочих з їх рідною землею на таких засіданнях: час запитань і відповідей «Моя маленька Батьківщина»; краєзнавчий крос «Крокуючи вулицями рідного села» за участі директора районного українсько-болгарського історичного музею В. Поліщука; віртуальна подорож визначними місцями України «Відкриваємо Україну знов». 

    Здібності, фантазія та витвори юних користувачів демонструвались, зокрема, під час майстер-класу «Захоплююче миловаріння», який провела семикласниця В. Семенова, що захоплюється створенням ароматного мила майже два роки; виставки-композиції «На гостини завітай, панну Осінь привітай».  


  
 
       Реалізація програми літнього читання «Книга. Літо. Драйв» відбувалась завдяки читанням у парку, щотижневих переглядів мультфільмів та у форматі онлайн. Перш за все, це – книжково-ілюстративні виставки: «Знайомтесь: нові книги», «Літо – час для читання», «На хвилі читацьких захоплень», «В душі бринить струна єдинародина, книга і дитина» з літературою про сімейну педагогіку, дитячу психологію, родинні стосунки,  всебічний розвиток дитини; літературні посиденьки «До нас прийшла нова книга»; літературні жмурки «Знайди героя казки» та бібліокросинг «Стежинами книжкового літа». В онлайн режимі відбулися: відео-години «Читаю сам і раджу Вам!»; віртуальна подорож «Літературна Європа»; онлайн рекомендація книги «Чудова енциклопедія для сучасних дівчаток»; віртуальна виставка «Книги про Україну, від яких Ваші діти будуть у захваті».



 

Немає коментарів:

Дописати коментар