четвер, 25 лютого 2021 р.

 Дитячі  бібліотеки  області – 2020 

Компаніївська районна бібліотека для дітей

Заходи бібліотеки були наповнені важливою та різнобічною інформацією. Так, тема «формування духовного становлення юної особистості» відображалась під час проведення: години вшанування «Незабуті імена» з відео сюжетом про трагічні події на Майдані Незалежності 2013-2014 років; бесіди-розповіді про героя-земляка В. Чміленка, який загинув від рук снайпера; літературних посиденьок «Ллється піснею мова материнська»; перегляду відеоролика «Знов білим цвітом вкрилися сади, і знов приходить свято Перемоги» та книжкової виставки «Дзвенить струмочком рідна мова». Патріотичне рандеву «Жовто-блакитний вимір», дало змогу його учасникам здійснити мандрівку в історичному часі, демонструвати знання у конкурсах «Історичний», «Географічний», «Народознавчий», «Літературний», «Славетні постаті України» та ознайомитись з матеріалами книжково-ілюстративної виставки «Моя Україна – мій сонячний дім».

Допомозі у навчанні школярам сприяли заходи літературного та пізнавального характеру. Наприклад: поетичний перегук «Декламуємо Шевченка»; літературне відеознайомство «Сила таланту» про життєвий і творчий шлях видатного українського драматурга, актора, режисера, громадського та культурного діяча І. Карпенка-Карого (Тобілевича); пам'ятка «Країна дитинства Всеволода Нестайка»; літературний диліжанс «Від фантазії і мрії – до мудрості і добра»; відеоролик «Людина широкої душі» про життєвий і творчий шлях письменника-земляка В. Близнеця; літературна вітальня «Маруся Чурай – голос і душа українського народу»; слайд-презентація «Співоча душа України: Маруся Чурай»; слайд-шоу «Казковий світ Джанні Родарі»; День інформації «Країна знань нам двері відчиняє»; книжкова виставка «Школа всіх нас мудрості навчає»; огляд-презентація «Експрес-інформатор для допитливих»; електронна презентація «Використовуй на уроці» тощо. Завдяки слайд-подорожі «Знайомтесь, Європа», діти захоплено роздивлялися яскраві фото різних країн, «побували» в Луврі, Музеях – природознавства Відня, Гуггенхайма в Іспанії та Ватикану, відповідали на питання вікторини Інтернет-круїз «Музеями Європи».

        Заходи бібліотечної Програми літнього читання «Інтелект-літо 2020» проводились в дозвіллєво-ігровій формі. Серед яких: книжково-ілюстративні виставки «На хвилі читацьких захоплень», «Смакуйте літо з книгою», «Літечко запрошує в квітковий дивокрай»; бібліофреш «Супутники допитливих»; слайд-вікторина «Цікаве…Дивне…Незвичайне…»; інтелект-кафе «Вундеркінд»; шпигунські розваги «Першокласний суперагент» з іграми та оглядом творів А.Кокотюхи і О.Єсаулова; перегляди відеофільмів «У світі цікавого» з використанням YouTube каналу «Цікава наука»; турнір юних кросвордистів «Розумні та кмітливі», учасники якого відгадували кросворди, логічні задачки з різних тем «Світ навколо тебе», «Давня історія», «Крута математика». Також популярною у молодших користувачів була ігрова зона «Канікули на всі 100%», де вони впродовж всього літа із задоволенням малювали, складали пазли, грали в настільні ігри.

 

Реклама даної Програми анонсувалась на вебсайті бібліотеки та мережі facebook.

Слід відзначити, що велике значення для підтримки дитячого читання мали Всеукраїнські та міжнародний конкурси, до яких бібліотека долучила 80 своїх користувачів.

Детальніше про роботу бібліотеки:

https://youtu.be/KwenWt0sQm8

https://youtu.be/KcIQ52ZjFl0

https://youtu.be/YmbmtSidOzI

https://youtu.be/ID1H8hz8Yow

https://fb.watch/2xz8k9T5ke/

https://fb.watch/2xzL33FRdY/

 

Немає коментарів:

Дописати коментар