четвер, 11 лютого 2021 р.

 Дитячі  бібліотеки  області – 2020   

Голованівська  районна  бібліотека  для  дітей

Фахівці закладу широко популяризували фонд бібліотеки та займались проведенням просвітницьких заходів. Перш за все, це оформлення книжково-ілюстративних виставок: «Козацькій славі жити у віках», «Крути: трагедія, подвиг, пам’ять», «Їх подвиг палає безсмертним вогнем», «Маленьким українцям про рідну країну», «Плекаймо рідну мову», «Читай рідною мовою», «Бібліоліто – 2020», «Граючись – навчаємось», «Новинки!!!», «Нові книги – нові друзі», «Цікаві новинки в дитячу корзинку», «Прочитай своєму янголятку», «Тільки для дівчаток», «Найцікавіші книги для хлоп’ят», «Коло сімейного читання.  6+». 

Сподобалася користувачам і виставка-акція «Подаруй «сердечко» улюбленій книзі». Задля цього читачі бібліотеки писали свої імена та прізвища на паперових «сердечках», які вкладали в книгу, що подобається і ставили на виставку. Також за умовами акції, діти розповідали про книгу своїм друзям та однокласникам. Були книги, які отримали від читачів по кілька сердечок. Схвальні відгуки про виставку були від батьків та вчителів, а книги користувалися великим попитом серед відвідувачів закладу.

До Всеукраїнського онлайн марафону дитячого читання «Єднаймо душі словом Кобзаря» залюбки приєдналися 12 користувачів РБД молодшого та середнього шкільного віку. Фото 5-ти учасників марафону було розміщено на Блозі бібліотеки.

Усним журналом «Жила колись на світі Леся» розпочався запланований цикл заходів, присвячений 150-й річниці від дня народження Лесі Українки. До прочитаних віршів поетеси діти намалювали малюнки, переглянули мультимедійну презентацію «До Лесі на гостину», взяли активну участь у літературних іграх за творами поетеси, інсценізували казку «Три метелики», вибирали для читання книги. Користувачі Інтернет-центру бібліотеки переглянули бук трейлер за книгою Є. Білоусова «Лесина пісня» та відео кліп на пісню «Вечірня година».

Під час літнього відпочинку юним користувачам пропонували, окрім книжкових виставок, ретро-читання з коментуванням «Бабусині книжки», казковий квест «Вам, і казка, і бубликів в’язка», літературний пінг-понг «Знайди пару герою», участь у фото колажі «Stop-кадр». Майже 70 читачів бібліотеки змагалися за перемогу у традиційному бібліотечному конкурсі «Найкращий читач літа 2020». Активно долучилися юні користувачі до проведення акції «Book-симпатія 2020». З нагоди Міжнародного дня дитини 12 юних користувачів бібліотеки нагородили дипломами «Найактивніший читач 2020 року».

З метою популяризації бібліотеки для громади селища організовувались культурно-просвітницьких заходи. Так, на базі РБД, у березні, відбувся творчий діалог «Як не загубити читача у ХХІ столітті» за участі учителів зарубіжної і української літератур, бібліотекарів закладів загальної середньої освіти району. Учасники заходу ділилися досвідом щодо залучення школярів до систематичного читання та формування компетентного читача, участі у Всеукраїнському конкурсі «Книгоманія», різноманітних заходах Всеукраїнського місячника шкільних бібліотек і Всеукраїнського тижня дитячого читання; презентували порт фоліо кращих читачів-учнів та проєкт «Літературні перлини Голованівщини», присвячений творчості письменників-земляків. Завідуюча РБД О. Коверко, в рамках міні-тренінгу «Навіщо читати книги», представила презентацію «Користь читання. Вплив книги на Людину», виставку книг сучасної літератури для дітей, провела мозковий штурм «27 причин читати книгу». Атмосферу взаєморозуміння і доброти створила місцева поетеса Н. Прядка, читаючи вірші з власної збірки поезій «Душі моєї полинові меди».

  

На початку вересня бібліотека, разом з дитячою школою мистецтв, організувала виставку 30-ти картин юної художниці – шестирічної О. Цобенко, серед яких пейзажі, натюрморти, морський та тваринний світ. Найяскравішими «родзинками» були картини «Квітуча моя Україна», «Рожевий птах» та «Кольоровий підводний світ».

 

Восени, першу екскурсію до дитячої бібліотеки здійснили першокласники місцевої школи віртуально. Бібліотекарі передали вчителям флешку з відео «Завітай в книжковий дім, тут цікаво буде всім!» та книжкові закладки-запрошення для кожного учня. Записатися до бібліотеки першокласники приходили з батьками, бабусями, дідусями, братиками та сестричками.


Також фахівці закладу оформили фото колаж «Stop-кадр» зі світлинами кращих читачів та моментів бібліотечного життя, біля яких із цікавістю затримуються відвідувачі.

Немає коментарів:

Дописати коментар