четвер, 2 березня 2023 р.

Міська бібліотека для дітей 

КЗ «Благовіщенська міська публічна бібліотека»

Діяльність дитячих бібліотек області

у 2022 році

У 2022 воєнному році дитячі бібліотеки області практично, щодня, відвідували користувачі. Задля того, щоб не тільки збагатитися інтелектуально, а й взяти участь у різноманітних заходах, поспілкуватися з бібліотекарями та однолітками, побувати на засіданнях бібліотечних гуртків, клубів, студій і, таким чином, налаштуватися на позитивний лад, аби пережити лиха війни та зарядитися вірою в те, що все врешті-решт владнається і прийде довгоочікуваний мир.

Та найголовніше, на думку бібліотекарів, це те, що відвідувачі бібліотек під час заходів демонстрували хороші знання з історії та традицій рідного краю, мови, літератури, етики та виявляли бажання займатись творчістю.

Як же здійснювалась діяльність дитячих бібліотек області в умовах воєнного стану 2022 року, як задовольнялись потреби відвідувачів, у тому числі тих , хто тимчасово перебуває на теренах нашої території – зі східних та південних регіонів країни?

Як до роботи дитячих бібліотек і з якою метою долучались різні установи і заклади та яку це принесло користь відвідувачам?

Про це і будемо розповідати у наших постах.

 

Читачі МБ для дітей КЗ « Благовіщенська міська публічна бібліотека» були активними у Всеукраїнських конкурсах «Лідер читання», «Творчі канікули», обласних акціях «Літо – 2022: разом до Перемоги!» та «Вишиванка – магічний код нації», творчій акції «Миру, Радості, Добра – рідній Україні», а також у відзначенні ювілею Г. Сковороди, Всесвітнього дня книголюбів.  

Для відвідувачів з місцевих НВК № 2, ліцею «Інтелект», академічного ліцею «Лідер» бібліотекарями проведено низку заходів патріотично-народознавчого, правознавчого та дозвіллєвого характеру. Зокрема: книжково-ілюстративні виставки «Незалежна і єдина – моя Україна», «Шляхами української державності»», «Борці за волю, за народ», «Конституція – оберіг нашої держави», «Чарівна краса вишиванки», «Літературні обрії дитинства», «Сковорода - джерело духовної величі українського народу»; літературно-історичний аукціон «Це нашої історії рядки…»; історично-інформаційні вікторини «Ми – діти твої Україно», «Про життя та побут козаків»; «І є держава Україна, і є її нескорений народ»; «Я і Україна»; народознавча палітра «Вишиванка – національна святиня»; правовий лабіринт «Закон і я в Україні»; година дитячого дозвілля «Канікули з книгою»; віртуальний огляд «Мандрівний філософ»; інтелектуальна гра «Питання з секретом»; голосні читання «Стежками книжкового літа»; літературна мозаїка «І сюди заглянь будь ласка, тебе запрошує цікава казка».

Продовжувалась співпраця з місцевим ЦДЮТ. Так, наприклад, до бібліотеки на арт-галерею «А зима буває різна ...» завітали члени гуртка «Сувенір». Під час заходу йшлося про «витівки» зими, декламувались вірші, відгадувались загадки та малювались зимові пейзажі. Корисним для читачів видався і майстер-клас з декупажу в стилі Петриківського розпису, на завершення якого його учасники представили свої роботи.

На базі БД проведено семінар «Роль і місце дитячої бібліотеки в громаді» та практикум для новопризначених працівників 2-х сільських бібліотек.


 

 
 
 
 
 

Немає коментарів:

Дописати коментар