середу, 15 березня 2023 р.

Філія «Дитяча бібліотека»

Кетрисанівської сільської ради

Діяльність дитячих бібліотек області

у 2022 році

Інформаційна увага користувачів фокусувалась на різних тематичних аспектах – патріотичних, народознавчих, літературних, родинних, дозвіллєвих.

Квіткова арт-терапія «Прочитай книгу + посади квітку», на яку бібліотекарі запросили усіх бажаючих. Під час заходу бібліотекарі допомогли юним відвідувачам психологічно розвантажитись, відволіктися від напруження під час війни – послухати цікаву розмову про рослини, вибрати книги для читання та отримати в дарунок відростки квітів.

Робота Батьківського клубу в рамках Програми Дитячого фонду ООН UNICEF «Швидке реагування в Кіровоградській області для задоволення потреб дітей та їхніх сімей, у тому числі, внутрішньо переміщених осіб, які постраждали внаслідок війни в Україні», виявилась важливою і необхідною для багатьох родин. Тематика засідань клубу: відкрита зустріч «Без паніки», де йшлося про алгоритми впливу на спокій людини; заняття з елементами тренінгу «Поговоримо відверто» про сексуальне виховання дітей; ділова розмова «Як успішно розв’язувати конфлікти за 17 простих кроків». Діти також були учасниками заходів відповідно до засідань Батьківського клубу, наприклад – творча майстерня, тренінгові вправи, ігри тощо.

Жвавістю і веселощами запам’яталась тік-ток вечірка «Переможного Нового 2023 року», під час якої використовувались анімаційні атрибути, ігровий парашут, повітряні кульки. Діти танцювали під сучасну українську музику, грали в рухливі ігри та виконували елементи спортивних вправ. Кожен учасник заходу отримав новорічний подарунок від UNICEF та благодійної організації «Благодійний фонд «Безпечне майбутнє».

Бібліотека виступила активним організатором щодо залучення юних читачів громади в різноманітних конкурсах таких, як: Міжнародний конкурс дитячої листівки «Дітям світу – сонце й мир», всеукраїнських – «Лідер читання», «Творчі канікули». У підсумку – 15 читачів-дітей були учасниками Всеукраїнського конкурсу «Конституція для всіх: і великих і малих», з яких 4 посіли перші місця – 1 гран-прі, 1 переможець, 2 лауреати. Усі учасники отримали подарунки та здійснили екскурсію містом Бобринець.

Юні читачі бібліотек-філій громади взяли участь у місцевому конкурсі творчих робіт «Моя Україна: дитячий погляд» до Міжнародного дня захисту дітей. Захід проводився за двома категоріями – творча робота в різних техніках декоративно-ужиткового мистецтва і твір-мініатюра. Журі отримало 52 роботи, виконані в різних техніках: художні – вишивка, різьблення по дереву, плетіння; народна лялька-мотанка; декоративний розпис; народний живопис; вишивка бісером; паперова пластика та орігамі; вироби – металеві, з солоного тіста, соломки, стрічок та природних матеріалів. За підсумками конкурсу, в дитячій бібліотеці, було організовано виставку найкращих творів.

Бібліотекарі Кетрисанівської громади не залишилися осторонь активної волонтерської діяльності. Так, філія «Дитяча бібліотека» стала організаційним центром проведення благодійної акції «БІБЛІО-сушка». Результати акції – відправка воїнам ЗСУ – 2000 пакетів трав’яних зборів та 200 пакетів сухофруктів.

Робота бібліотеки висвітлювалась через соціальні мережі у 69-ти дописах та 113-ти фото і відео.





Немає коментарів:

Дописати коментар