середу, 25 жовтня 2023 р.

 Твори  переможців  обласного  туру

                   Номінація  «Природа   джерело  натхнення  та  краси»

Гінда  Софія, 12  років

місто  Олександрія 

Як  не  дивно,  моя  улюблена  пора  року   це  осінь 

Мало хто її любить за погану погоду, дощові та похмурі дні, вогкість і брудні калюжі. Однак я вважаю, що немає пори, яка б була прекрасніше осені.

Вона чудова! Все навкруги таке яскраве, немов осінь малювала якусь картинку і ненароком розхлюпала фарби на все. Десь впала крапля зеленого, десь помаранчевого з червоним, а в якомусь місці художниця хлюпнула трохи благородного коричневого.

Як за помахом чарівної палички вся природа перетворюється, настає Золота Осінь. Ну як можна не надихнутися такою красою!

Тільки восени ми можемо спостерігати таке прекрасне явище, як листопад. Коли з дерев опадає листя, мені здається, що з неба сиплеться золото.

Осінь – це чудова пора, наповнена ароматами осінніх квітів, золотисто-жовтими відтінками  листя, що опадає, мелодією дощу.

Особливо у цій порі мене зачаровує надзвичайний ліс! Він стає таким загадковим і прекрасним. І чомусь тебе тягне туди все частіше і частіше… Послухати ніжний шелест листячка, що доповідає: «Скоро буде прохолодно!». Скрізь усе позолочене, неначе хтось розкидав багато-багато позолоченого пилку.

Вітер тихенько шелестить у гіллі, неначе наспівує відому тільки йому гарну мелодію. Крім цієї мелодії вітру, навколо велика кількість різноманітних гармонійних звуків, які тільки доповнюють пісню вітру. Це свого роду прощальна пісня перед довгою зимовою тишею. Тут і багатоголосий гомін птахів, що готуються до тривалого й далекого перельоту в теплі краї. І різноманітні комахи видають звуки, шелестячи й повзаючи у своїх справах. Іноді навіть починає здаватися, що зараз з якогось прекрасного золотого куща або дерева з’явиться чудова фея.

На вогкій землі видно сліди малесеньких лапок. Це пухнасті білочки бігають туди-сюди, то по соковиті гриби, то за смачними жолудями.

Восени ліс поступово засинає до весни. А навесні знову оживає, усе зеленіє, але це вже інша історія…

Жодна пора року не здатна за красою зрівнятися з осінню. Це, дійсно, довготривале свято природи!

Немає коментарів:

Дописати коментар